«Πάρτι» ανελέητης σπατάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στο φως της δημοσιότητας το «πάρτι» σπατάλης της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων φέρνει με δημοσίευμα της η Real News, όπου αποκαλύπτεται πως στελέχη και γενικοί διευθυντές όχι απλά πληρωνόντουσταν «χρυσά» από το ελληνικός δημόσιο, αλλά χρέωναν ασύδοτα καθόλα τη διάρκεια της προετοιμασίας και της διεξαγωγής των Αγώνων.

Αναλυτικότερα

όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, η πρώτη απάντη απάτη εντοπίστηκε στις πιστωτικές κάρτες όπου σύμφωνα με έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε πως ενώ οι γενικοί διευθυντές, τα μέλη ΔΣ και άλλα μπορούσαν να χρεώσουν την πιστωτική κάρτα που τους είχε χορηγήσει το κράτος μέχρι και 25. 000 ευρώ εκείνοι είχαν ξεπεράσει το όριο φτάνοντας ακόμα και τα 51.000 ευρώ!

Επιπλέον, η οργανωτική επιτροπή αποδείχθηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα ότι πλήρωνε νοίκι για μονοκατοικία στην Φιλόθεη που έμενε υψηλόβαθμο στέλεχος το ποσό των 2935 ευρώ το μήνα πέρα από την αμοιβή του. Παράλληλα, πλήρωσε 4.000 ευρώ το μήνα νοίκι για σπίτι στο Καστρί ενός σύμβουλου σε θέματα σχεδίασης και εφαρμογής του προγράμματος ασφάλειας των Ολυμπιακών αγώνων ο οποίος μάλιστα αμείφθηκε με το «ταπεινό» ποσό των 1,3 εκατ. ευρώ.

Η οργανωτική επιτροπή 2004 χρυσοπλήρωνε, σύμφωνα με τη Real News τα στελέχη της που σημειωτέον τα προσλάμβανε απευθείας χωρίς προκήρυξη. Στελέχη με μισθούς από 31000 ευρώ έως και 117388 ευρώ έπαιρναν επιπλέον χρήματα για διαμονή, διατροφή κινητά τηλεφωνά και μετακίνηση. Τα έξοδα μετακίνησης των εταιρικών αυτοκίνητων στην διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων έφτασαν τα 4.668.292 ευρώ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δικηγόρος πήρε 132000 ευρώ για να δίνει συμβουλές για ενάμιση χρόνο, ενώ δικηγορικό γραφείο πήρε συνολικά 843.000 ευρώ για την νομική υποστήριξη της διεύθυνσης τελετών έναρξης και λήξης των ολυμπιακών αγώνων συν 180 ευρώ για την κάθε ώρα υπερωρίας.

Μια Ελληνίδα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήρθε από το εξωτερικό που έμενε μόνιμα για να συντονίζει τους λαμπαδηδρόμους με μισθό το μήνα 4200 ευρώ αεροπορικά εισιτήρια για την χώρα που κατοικούσε πριν προσληφθεί και άλλες 4000 ευρώ για την κάλυψη βασικών αναγκών διαβίωσης στη χώρα μας. Η ερεύνα της επιτροπής έδειξε ότι ήταν μόνιμος κάτοικος Καλλιθέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα