Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Τσουνγκ Χονγκ-γουόν την Κυριακή αναλαμβάνοντας την κυβερνητική ευθύνη για την τραγωδία της 16ης Απριλίου με την βύθιση του πλοίου που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες επιβάτες κυρίως μαθητές.

Ο Τσουνγκ Χονγκ-γουόν σε μια σύντομη άκρως συναισθηματικά φορτισμένη δήλωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν ήθελα να παραιτηθώ νωρίτερα καθώς η διαχείριση της κατάστασης ήταν η πρώτη προτεραιότητά μου και σκέφτηκα ότι ήταν δική μου ευθύνη να παρέχω βοήθεια. Αλλά αποφάσισα να παραιτηθώ τώρα για να μην επιβαρύνω άλλο την κυβέρνηση».

Όταν

ο Τσουνγκ επισκέφτηκε τους γονείς θυμάτων μια ημέρα μετά το δυστύχημα, αποδοκιμάστηκε έντονα για τις κυβερνητικές του ενέργειες, ενώ κάποιος πέταξε ένα μπουκάλι νερό εναντίον του.

Πάνω από 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται μετά τη βύθιση του επιβατηγού πλοίου, οι περισσότεροι από αυτούς μαθητές και καθηγητές από ένα σχολείο της Σεούλ. Μέχρι στιγμής ο επίσημος απολογισμός των νεκρών που επιβεβαιώθηκε φτάνει τους 187 ανθρώπους.

The post Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα