Στήριξη Ομπάμα στους χειρισμούς της Μαλαισίας για το χαμένο Boeing

Θετικός απέναντι στους χειρισμούς της Μαλαισίας στην υπόθεση του Boeing εμφανίστηκε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του στην Ασία.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την θέση του αμερικανού προέδρου εμαφνίστηκε ο υπουργός Μεταφορών, Χισαμουντίν Χουσεΐν, ο οποίος δέχεται σφοδρές επικρίσεις για τους χειρισμούς της Κουάλα Λουμπούρ.

«Ο Ομπάμα δήλωσε πως γνωρίζει ότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Θα δουλέψουμε μαζί. Η υποστήριξη υπάρχει πάντα. Είμαι πολύ ευτυχής που το ακούω αυτό

διότι η διαδρομή είναι πράγματι μακρά» είπε ο υπουργός.

Μετά την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα, ο Ομπάμα έφθασε στη Μαλαισία, στο πλαίσιο της μεγάλης περιοδείας του στην Ασία η οποία θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στις Φιλιππίνες, τη Δευτέρα.

Ο Ομπάμα είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που μεταβαίνει στη Μαλαισία μετά τον Λίντον Τζόνσον, το 1966.

Το ταξίδι του Ομπάμα έχει επίσης στόχο να πείσει την επιφυλακτική μαλαισιανή κυβέρνηση να ενταχθεί στη φιλόδοξη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ 12 χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού.

Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Κουάλα Λουμπούρ ήταν τεταμένες από το 1981 ώς το 2003, όταν στην ηγεσίαο βρισκόταν ο Μαχαθίρ Μοχάμαντ, σφοδρός επικριτής των ΗΠΑ.

Πάντως, ο Ομπάμα δεν θα συναντήσει τον αρχηγό της Αντιπολίτευσης Ανουάρ Ιμπραχίμ, ο οποίος καταδικάσθηκε το Μάρτιο για σοδομισμό, μια κατηγορία την οποία ο ίδιος καταγγέλλει ως κατασκευασμένη για να υπονομευθεί η ισχυρή δημοτικότητά του.

Ο Ανουάρ θα συναντηθεί ωστόσο με τη σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Σούζαν Ράις.

Αύριο, Κυριακή, ο αμερικανός πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Νατζίμπ Ραζάκ και θα επισκεφθεί το Τέμενος της Κουάλα Λουμπούρ.

The post Στήριξη Ομπάμα στους χειρισμούς της Μαλαισίας για το χαμένο Boeing appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα