Παπαδημούλης: «Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναπάρει τα κλειδιά της χώρας»

Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει τον αριθμό των πολιτών που τον εμπιστεύονται, για να σπάσει φοβίες και να νικήσει τους αντιπάλους του, που είναι πολλοί και πανίσχυροι, επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Χρειάζεται να γινόμαστε

καθημερινά καλύτεροι, μακριά από την επανάπαυση της αυτάρκειας και στον τομέα του προγράμματος και στον τομέα της συλλογικότητας και της συνοχής μας, πραγματικής και επικοινωνιακής. Το στοίχημά μας είναι τριπλό: μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ενιαίο κόμμα, σαφής ταυτότητα χωρίς θολούρες και πειστικό κυβερνητικό πρόγραμμα» σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Και συνέχισε: «Με όλες μας τις αδυναμίες και δεδομένου ότι το επικοινωνιακό περιβάλλον για τον ΣΥΡΙΖΑ στα περισσότερα μεγάλα media είναι έως και εχθρικό, το γεγονός ότι εκτιναχθήκαμε στο 27% και παραμένουμε σταθεροί κοντά στο 30% είναι πολύ σημαντικό, αλλά είναι ολοφάνερο ότι δεν αρκεί».

Όσο για το αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναπάρει στα χέρια της τα κλειδιά της χώρας, αντί για την Τρόικα, ο κ. Παπαδημούλης υπογράμμισε ότι «αν έχουμε μία δυνατότητα να ξαναέρθουν τα κλειδιά της χώρας στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αντικατάσταση της κυβέρνησης Σαμαρά με εκλογές».

«Δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, θα χρειαστούν χρόνια σκληρής δουλειάς. Πρέπει να συνδυαστεί με ένα πρόγραμμα ανασύνταξης και ανάπτυξης, με ανάκτηση του κύρους μας διεθνώς, με βελτίωση της διαπραγματευτικής μας ισχύος. Ωστόσο, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να αποκτήσουμε μία κυβέρνηση που να θέλει να πάρει τα κλειδιά. Διότι, τα τελευταία δείγματα γραφής της σημερινής κυβέρνησης, που πολιτεύεται προσδεδεμένη στο άρμα Μέρκελ, δείχνουν ότι τελικά γίνεται αυτό που θέλει η Τρόικα. Η διατήρηση του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ και το “ναυάγιο” της προγραμματισμένης συγχώνευσης Εθνικής- Eurobank είναι τα πιο πρόσφατα παραδείγματα» σχολίασε.

Όσο για την σπουδή Σόιμπλε να κλείσει το θέμα των αποζημιώσεων, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι είναι «προκλητική, απαράδεκτη και νομικά αθεμελίωτη. Περιμένουμε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης στη δήλωση αυτή, αν θέλει να πιστέψουμε ότι το σχετικό φάκελο που έχει ετοιμάσει και τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει για το ζήτημα τις εννοεί πραγματικά και θα τις κάνει πράξη».

«Είναι επίσης αδιανόητο το γεγονός ότι η κυβέρνηση κρατά το συγκεκριμένο φάκελο ως απόρρητο, επτασφράγιστο μυστικό, που τον δημοσιεύει το Spiegel, αλλά δεν το γνωρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση» σημείωσε επίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα