Πάνω από 50 φακελάκια ηρωίνης βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Hoffman

Ύστερα από έρευνα της αστυνομίας στο διαμέρισμα του ηθοποιού Philip Seymour Hoffman στο Μανχάταν, βρέθηκαν πενήντα φακελάκια ηρωίνης, μια σειρά από σύριγγες, συνταγογραφούμενα φάρμακα και άδειες σακούλες τις οποίες οι αρχές υποψιάζονται ότι περιείχαν ηρωίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχων, ο βραβευμένος με Oscar ηθοποιός έκανε ένα τελευταίο τηλεφώνημα στις 8 το βράδυ το Σάββατο, και την Κυριακή

έπρεπε να πάρει τα παιδιά αλλά δεν εμφανίστηκε. Αυτοί που τον βρήκαν νεκρό στο διαμέρισμά του ήταν ο θεατρικός συγγραφέας David Katz και ένα άλλο άτομο. Οι αστυνομικοί τον βρήκαν να φοράει μπλουζάκι και σορτς με τα γυαλιά του ακόμα στο κεφάλι του.

Ακόμη η αστυνομία βρήκε αρκετούς κενούς σάκους με το όνομα «Ace of Hearts»- το όνομα μιας οδού που πουλάνε ηρωίνη. Ακόμη, στο διαμέρισμα ήταν κοντά στο 50 φακελάκια που έφεραν το όνομα «Ace of Spades», που πιστεύεται ότι περιέχουν ηρωίνη.

Συγκεκριμένα στο διαμέρισμα βρέθηκαν:

Πάνω από 20 χρησιμοποιημένες σύριγγες σε πλαστικό κύπελλο.

• Πολλές σακούλες που περιείχαν λευκή σκόνη

• Συνταγογραφόμενα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένου φάρμακα για υψηλή πίεση, φάρμακα για το άγχος, μυοχαλαρωτικά, και άλλα.

Η υπερβολική δόση ηρωίνης πιστεύεται ότι κόστισε τη ζωή του Αμερικανού ηθοποιού Hoffman, αν και η αστυνομία του Λος Άντζελες επισήμως δεν το έχει επιβεβαιώσει.

Η ηρωίνη μπορεί να φέρει το θάνατο;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «LiveScience» ο δρ Scott Krakower, ψυχίατρος στο Νοσοκομείο Zucker Hillside της Νέας Υόρκης που εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση του εθισμού στα ναρκωτικά, αναφέρει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν χρήστη να γνωρίζει πόση ακριβώς καθαρή ηρωίνη παίρνει σε κάθε δόση, διότι αναμιγνύεται πολλές φορές με άλλα συστατικά πριν φτάσει σε αυτόν. «Είναι εύκολο να ληφθεί υπερβολική δόση, διότι η ηρωίνη είναι πολύ ισχυρό ναρκωτικό και ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς περιέχει κάθε δόση», είπε.

Η λήψη υπερβολικής δόσης, όμως, γρήγορα γίνεται απειλητική για τη ζωή, διότι το ναρκωτικό καταστέλλει τα τμήματα του εγκεφάλου που ρυθμίζουν την αναπνοή. Το επακόλουθο είναι να επιβραδύνεται ή να σταματά εντελώς η αναπνοή, να συσσωρεύεται διοξείδιο του άνθρακα στο αίμα και τελικά ο χρήστης να πεθαίνει.

Ένας άλλος λόγος που η ηρωίνη κοστίζει τόσες ζωές είναι ότι μπορεί να ληφθεί με ένεση, προσθέτει ο δρ Krakower. Η ενδοφλέβια χορήγησή της σημαίνει ότι αυτομάτως διαχέεται στο αίμα και από εκεί πολύ σύντομα φτάνει στον εγκέφαλο.

Οι χρήστες που είναι μόνοι και παίρνουν υπερβολική δόση ηρωίνης συνήθως χάνουν τις αισθήσεις τους και πεθαίνουν, ενώ περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης έχουν όσοι κάνουν χρήση με άλλα άτομα, κατά τον δρα Krakower.

Πάντως, στα περισσότερα περιστατικά θανάτου από υπερβολική δόση ηρωίνης που έχουν ερευνηθεί από τις αμερικανικές Αρχές, έχει βρεθεί στον οργανισμό των θυμάτων και κάποια άλλη ουσία, συνήθως αλκοόλ ή κοκαΐνη.

Όπως έχει διαπιστωθεί, η κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό με τη λήψη ηρωίνης, ελαττώνει την ποσότητα του ναρκωτικού που απαιτείται για να προκληθεί θάνατος από υπερβολική δόση.

Ο Χόφμαν είχε δηλώσει ότι είχε καταφέρει να μείνει επί 23 χρόνια μακριά από τα ναρκωτικά, αλλά πέρυσι υποτροπίασε. «Ο εθισμός είναι ένας συνεχιζόμενος κύκλος», εξήγησε ο δρ Krakower. «Ο πάσχων έχει εξάρσεις και υφέσεις, γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό να υποβάλλεται σε θεραπεία ακόμα κι αν βρίσκεται σε ύφεση, επειδή είναι ιδιαίτερα ευάλωτος στις υποτροπές».

The post Πάνω από 50 φακελάκια ηρωίνης βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Hoffman appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα