Ουκρανός ακτιβιστής: «Με σταύρωσαν και μου έβαλαν καρφιά» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ουκρανός ακτιβιστής Ντμίτρι Μπουλάτοφ που είχε εξαφανιστεί πριν από εννιά μέρες, είναι ζωντανός αλλά φέρει πολλαπλά τραύματα στο σώμα του καθώς όπως εξομολογήθηκε κάποιοι τον απήγαγαν, τον βασάνιζαν επί μέρες και στη συνέχεια τον πέταξαν από ένα αυτοκίνητο κοντά σε ένα χωριό που βρίσκεται έξω από το Κίεβο. Ο ίδιος κατάφερε να περπατήσει μέχρι το χωριό και τηλεφώνησε στους δικούς του.

Τουλάχιστον άλλοι δύο ακτιβιστές έχουν απαχθεί

«Με σταύρωσαν και μου έβαλαν καρφιά. Με έκοψαν στα αυτιά και στο πρόσωπο. Έχω πληγές παντού αλλά είμαι ζωντανός», είπε ο ακτιβιστής ο οποίος

αγνοούνταν από τις 22 Ιανουαρίου και βρέθηκε την Πέμπτη έξω από το Κίεβο.

Ο Μπουλάτοφ έγινε γνωστός κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ως μέρος του AutoMaidan, μιας ομάδας που έδιναν εφόδια στους διαδηλωτές της Πλατείας Ανεξαρτησίας χρησιμοποιώντας οχήματα για να τους βοηθήσουν να συνεχίσουν.

Τουλάχιστον άλλοι δύο ακτιβιστές έχουν απαχθεί από τότε που κλιμακώθηκε η βία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων αυτό το μήνα.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν τις δυνάμεις ασφαλείας ότι βρίσκονται πίσω από τις απαγωγές.

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιδιώκει να «πυροδοτήσει» την κατάσταση συνεχίζοντας τις διαμαρτυρίες, παρά τις κινήσεις από την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο να διευκολύνει την επικράτηση ειρήνης.

The post Ουκρανός ακτιβιστής: «Με σταύρωσαν και μου έβαλαν καρφιά» (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα