Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Λατινικής Αμερικής στη Βουλή των Ελλήνων

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της 7ης Τακτικής Συνόδου της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Λατινικής Αμερικής (EUROLAT) την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014.

Οι εργασίες της Ολομέλειας της Κ.Σ. της EUROLAT θα διεξαχθούν στην αίθουσα Γερουσίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τις 27 έως και τις 29 Μαρτίου, με τη συμμετοχή

100 Ευρωβουλευτών και Βουλευτών από χώρες της Λατινικής Αμερικής, καθώς και εκπροσώπων του διπλωματικού σώματος, στελεχών των κοινοβουλίων και ακαδημαϊκών.

Οι προτάσεις ψηφισμάτων, που αναμένεται να εγκριθούν στη Σύνοδο, αφορούν τη δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών στη Λατινική Αμερική, τη διαφάνεια και τη διαφθορά στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, το εμπόριο πρώτων υλών μεταξύ τους, τη διατροφική ασφάλεια, την επίσημη και ανεπίσημη εκπαίδευση και τη δια βίου μάθηση, καθώς και το ζήτημα των δολοφονικών επιθέσεων κατά γυναικών.

Η EUROLAT, που αποτελεί τον κοινοβουλευτικό άξονα της διαπεριφερειακής στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και Λατινικής Αμερικής, υιοθετεί και υποβάλλει ψηφίσματα και συστάσεις προς οργανισμούς, ιδρύματα και υπουργικές ομάδες αρμόδιες για την εφαρμογή των εταιρικών σχέσεων χωρών της Λατινικής Αμερικής με την Ε.Ε., ή εξειδικεύει –μέσω των εκθέσεών της – αποφάσεις που λαμβάνονται από διαπεριφερειακές συνόδους κορυφής ή διυπουργικές συνόδους. Κύρια θέματα ενδιαφέροντός της αποτελούν οι οικονομικές σχέσεις, η μετανάστευση, η προστασία του περιβάλλοντος και η διαχείριση της κλιματικής αλλαγής, η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και του εμπορίου ναρκωτικών.

Εκτός από τον κ. Μεϊμαράκη, κατά την έναρξη των εργασιών χαιρετισμό θα απευθύνουν οι δύο Συμπρόεδροι της Συνέλευσης κ.κ. Leonel Bucaro (Eλ Σαλβαδόρ) και Jose Ignacio Salafranca Neyra (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο-Ισπανία), καθώς επίσης η Επίτροπος Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της Ε.Ε. κυρία Μαρία Δαμανάκη και ο Υφυπουργός Eξωτερικών κ. Δημήτρης Κούρκουλας.

Α.Κ.

The post Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Λατινικής Αμερικής στη Βουλή των Ελλήνων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα