«Η πραγματικότητα του success story αποτυπώνεται στην παρέλαση»

Αν θέλει κανείς να διαπιστώσει πόσο πραγματικό είναι το success story, για το οποίο προσπαθούν να μας πείσουν οι δανειστές και οι εγχώριοι υποστηρικτές τους, αρκεί να ρίξει μια ματιά στην παρέλαση.

Υποτίθεται ότι γιορτάζουμε την εθνική εορτή της παλιγγενεσίας και η παρέλαση, ειδικά η κεντρική, είναι σιδερόφρακτη. Δεν απευθύνεται στον ελληνικό λαό.

Δεν απευθύνεται στους γονείς που θέλουν να καμαρώσουν τα παιδιά τους. Δεν απευθύνεται στις οικογένειες που θέλουν να δουν από κοντά τα στρατευμένα νιάτα, τις ένοπλες δυνάμεις.

Δεν

απευθύνεται, τελικά, σε ένα έθνος, το οποίο πρέπει να γιορτάζει την εθνική του εορτή με ομοψυχία. Να την γιορτάζει σε συμφωνία και αρμονία με την πολιτική του ηγεσία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η παρέλαση του Μνημονίου, απευθύνεται τελικά στους λίγους και εκλεκτούς υποστηρικτές της Τρόικας. Έχει μετατραπεί σε ένα σιδερόφρακτο γεγονός, ώστε να βγουν τα στιγμιότυπα για τα κανάλια.

Η παρέλαση του Μνημονίου έχει μετατραπεί σε μια εκδήλωση όπου για να παρευρεθείς θα πρέπει να είσαι διαπιστευμένος, ή να έχεις πρόσκληση.

Στην παρέλαση του Μνημονίου, ο Έλληνας και η Ελληνίδα χρειάζονται πρόσκληση για να γιορτάσουν την εθνική εορτή. Ή, διαφορετικά, είναι καταδικασμένοι να δουν την παρέλαση προς το τέλος της, όσο πιο μακριά γίνεται από την πολιτική ηγεσία. Σαν παρίες που περιμένουν να πάρουν τα ψίχουλα.

Η πραγματικότητα του success story αποτυπώνεται σε μια παρέλαση. Μια παρέλαση που αποκαλύπτει ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός». Μια παρέλαση που αποκαλύπτει ότι οι συγκυβερνώντες, φοβούνται την ελληνική κοινωνία. Φοβούνται τους πολίτες που τους ανέδειξαν σε αξιώματα.

Ξέρουν ότι έχουν προδώσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Το νιώθουν, για αυτό και βάζουν παραπετάσματα στην παρέλαση. Φοβούνται, ακόμη, την οργή. Την αισθάνονται να είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία. Για αυτό δεν θέλουν και δεν μπορούν να γιορτάσουν μαζί της.

Αρκούνται, μόνο, να μιλούν, μακριά και εκ του ασφαλούς, και να υποστηρίζουν ότι μετά από διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821 η Ελλάδα θα είναι ισχυρότερη. Όμως, μια χώρα που η πολιτική της ηγεσία έχει πάρει διαζύγιο με την κοινωνία και της επιτίθεται με λύσσα, δεν μπορεί να είναι ισχυρή. Εκτός και αν είναι ισχυρή για κάποιους άλλους και όχι για το λαό της.

*Η κ. Μίκα Ιατρίδη είναι Βουλευτής Δωδεκανήσων και Υπεύθυνη Τομέα Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

The post «Η πραγματικότητα του success story αποτυπώνεται στην παρέλαση» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα