Οι “σκιώδεις” υπουργοί του Τσίπρα

Ανακοινώθηκαν την Τρίτη τα ονόματα των βουλευτών του κόμματος στις επιτροπές κυβερνητικού ελέγχου και των επικεφαλής τους, μετά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, στο τομέα της Οικονομίας υπεύθυνος ορίστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ επικεφαλής του τομέα Εργασίας αναλαμβάνει ο Δημήτρης Στρατούλης. Επικεφαλής για θέματα Ανάπτυξης και Υποδομών ορίστηκε ο Γιώργος Σταθάκης, για θέματα Υγείας ο Ανδρέας Ξανθός, επί θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εσωτερικών η Σοφία Σακοράφα,

επί θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής η Ρένα Δούρου και επί των θεμάτων Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Του τομέα Δικαιοσύνης επικεφαλής ηγείται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, του τομέα Ναυτιλίας ο Θοδωρής Δρίτσας, Παιδείας ο Τάσος Κουράκης και η Θεανώ Φωτίου. Επικεφαλής για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης ορίστηκε ο Βαγγέλης Αποστόλου, επί των θεμάτων Περιβάλλοντος η Ηρώ Διώτη και για θέματα Ενέργειας ο Θανάσης Πετράκος, επί των θεμάτων Τουρισμού ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, επί των θεμάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Δημήτρης Τσουκαλάς και για εκείνα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης η Λίτσα Αμανατίδου- Πασχαλίδου.

Επίσης, συγκροτήθηκε επιτροπή παρακολούθησης του Μνημονίου και των νομοθετικών πρωτοβουλιών που αποτελείται από τους: Αλέξη Μητρόπουλο (επικεφαλής), Δημήτρη Στρατούλη, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάννη Δραγασάκη.

Συγκεκριμένοι τομείς εργασίας ανατέθηκαν στους τρεις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ:  Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα παρακολουθεί θέματα Οικονομίας και Δικαιοσύνης, ο Δημήτηρης Παπαδημούλης θέματα Εμπορίου, Παραγωγής, Εθνικής Αμυνας και Δημόσιας Τάξης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θέματα Κοινωνικών Υποθέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα