Μεγαλώνει η ένταση Συρίας – Τουρκίας

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. Ο τουρκικός στρατός απογειώνει συνεχώς μαχητικά αεροπλάνα, απαντώντας στις πτήσεις συριακών μεταγωγικών ελικοπτέρων κοντά στη μεθόριο.
Ο Συριακός στρατός βομβάρδισε τη Δούμα και τη Χομς, ενώ παράλληλα αναζωπυρώθηκαν οι μάχες με τους αντάρτες γύρω από τη συνοικία Μπάμπα Αμρ της Χομς, την οποία ανακατέλαβαν οι κυβερνητικές δυνάμεις το Μάρτιο.

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε

στην τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, «μετανιωμένος» για την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού, τονίζοντας πως χτυπήθηκε σε συριακό εναέριο χώρο δίχως να είναι γνωστή η ταυτότητά του. Ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψει να εξελιχθεί η ένταση σε ανοιχτή πολεμική σύρραξη, και αφήνει να εννοηθεί πως θεωρήθηκε ότι το αεροσκάφος ανήκε στην ισραηλινή αεροπορία.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το πρωί της Τρίτης στη Συρία σε διαφορετικά επεισόδια βίας σε όλη τη χώρα. Τη Δευτέρα είχαν πέσει νεκροί 78 άνθρωποι, ανάμεσά τους 44 άμαχοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα