Οι Κροάτες δεν εμπιστεύονται το κράτος

Έρευνα για τον εθνικό δείκτη ευτυχίας, κατέδειξε ότι  οι Κροάτες δεν εμπιστεύονται το κράτος, τους κυβερνώντες και τα πολιτικά κόμματα, αλλά έχουν εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, με τους οποίους συναναστρέφονται στην εργασία και στην ιδιωτική ζωή.

Αναλυτικά, το 60% των Κροατών δεν βλέπουν κανένα μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους και το 75% των ερωτηθέντων δεν πιστεύουν ότι τα πολιτικά κόμματα υπηρετούν το συμφέρον των πολιτών, ωστόσο είναι σχετικά ευτυχισμένοι, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη φέτος, τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Σχετικά με την εμπιστοσύνη

των Κροατών προς το κράτος παρουσιάζεται μειωμένη σε σύγκριση με τον περασμένο χρόνο καθώς και η εμπιστοσύνη προς τα πολιτικά κόμματα, η οποία είναι σε συνεχή πτώση, τα τελευταία χρόνια.
Στην κλίμακα από 1 έως 5 οι συμμετέχοντες στην έρευνα αξιολόγησαν με το χαμηλότερο βαθμό, 2,36 την απόδοση της κυβέρνησης.

Το 64% των ερωτηθέντων εξέφρασε δυσαρέσκεια για τις εξελίξεις στην Κροατία όσον αφορά τις πιθανότητες για αξιοπρεπή ζωή και το 65% των ερωτηθέντων είναι πλήρως δυσαρεστημένοι για τον τρόπο, με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται τους φυσικούς πόρους.
Ωστόσο, φέτος όσον αφορά τα επίπεδα ικανοποίησης των πολιτών από τη ζωή, δηλαδή τον εθνικό δείκτη ευτυχίας, η Κροατία βρίσκεται στη θέση 65 της κατάταξης, στην οποία οι θέσεις πάνω από το 50 είναι ζώνες ικανοποίησης και ευτυχίας και οι θέσεις κάτω από το 50 ζώνες δυστυχίας.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι πιο ευτυχισμένοι είναι οι Κροάτες ηλικίας 15 έως 24 ετών, από το Ζάγκρεμπ και τις μεγάλες πόλεις της Δαλματίας. Οι πιο δυστυχισμένοι είναι οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι νοικοκυρές ηλικίας άνω των 55 ετών που ζουν στο κεντρικό τμήμα της χώρας, στις επαρχίες Λίκα, Κόρντουν και Μπάνιγια και στην ανατολική Σλαβονία.

Keywords
Τυχαία Θέματα