Τσίπρας: Κυβέρνηση άμεσα

Την ανάγκη να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση για να λειτουργήσει η Δημοκρατία, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, ασκώντας πίεση κυρίως προς τη ΝΔ,

το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Τσίπρας, επισήμανε ότι σε περίπτωση που δεν καρποφορήσει η πρώτη διερευνητική εντολή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναλάβει την επόμενη.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μην γίνουν επικοινωνιακά παιχνίδια και να προχωρήσουν οι συνταγματικές διαδικασίες, καθώς, όπως είπε, ήδη υπάρχει η δυνατότητα να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον κ. Σαμαρά να αξιοποιήσει τις σημαντικές δυνατότητες επαναδιαπραγμάτευσης που προκύπτουν από την λαϊκή εντολή για την απόρριψη της πολιτικής της λιτότητας και εξέφρασε τον προβληματισμό του γιατί ο πρόεδρος της ΝΔ, ήδη από την πρώτη δήλωσή του, χθες το βράδυ, δεν έκανε καμία αναφορά σε επαναδιαπραγμάτευση, αντίθετα μίλησε για τήρηση της υπογραφής και των δεσμεύσεων της χώρας.
Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 Ιουνίου, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Σαμαρά, να βάλει τον πήχη πολύ ψηλά, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένος να συμβάλλει στην προώθηση των ελληνικών θέσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είμαστε αντίπαλοι, γιατί έχουμε αντίπαλες στρατηγικές, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα είναι εμπόδιο σε μια πολιτική επαναδιαπραγμάτευσης, αλλά δεν πρόκειται να χαρίσει σε κανέναν τις μεγάλες δυνατότητες που προκύπτουν από τα αποτελέσματα των εκλογών.
Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανταποκριθεί πλήρως στα θεσμικά του καθήκοντα, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι είπε στον κ. Σαμαρά, πως θα ήταν καταστροφικό για τον τόπο να συνεχιστούν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε διαπραγματευτική ομάδα ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι στην ευχέρεια του κ. Σαμαρά να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που του δίνει το εκλογικό αποτέλεσμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Σαμαράς, με βάση το αποτέλεσμα έχει την ευθύνη των διαπραγματεύσεων αλλά, όπως είπε, η επικοινωνία θα είναι διαρκής.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε στον κ. Σαμαρά τα κρούσματα βίας σε βάρος μελών του κόμματός του, από δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, εννοώντας προφανώς τη Χρυσή Αυγή και υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα βρεθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια που συρρικνώνει τη δημοκρατία, τονίζοντας την ανάγκη, προς αυτή την κατεύθυνση να συνεργαστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δικαιωθεί από τις εξελίξεις και μάλιστα σύντομα και κλείνοντας τη δήλωσή του σημείωσε την ανάγκη να σταματήσει άμεσα κάθε επικοινωνιακή τακτική και να μην υπάρξει παράταση των διερευνητικών εντολών, αλλά να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση, διαφορετικά είπε, θα κριθούμε όλοι από τον λαό.

Keywords
Τυχαία Θέματα