Οι ένστολοι άνοιξαν τον χορό των κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ – Τι είπαν στη Συνέντευξη Τύπου

Με τη συγκέντρωση των ένστολων στον Λευκό Πύργο και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Για τα προβλήματα όσων απασχολούνται στα Σώματα Ασφαλείας μίλησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Χρήστος Φωτόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) Ευθύμιος Αμαραντίδης, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας προσωπικού Λιμενικού (ΠΟΕΠΛΣ) Γιώργος Δριβάκος, ο εκπρόσωπος της ένωσης αξιωματικών

Λιμενικού Γιώργος Μακρής και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Αθάνατος.

Όπως είπαν, οι υπάλληλοι στα τρία Σώματα Ασφαλείας έχουν φτάσει στα όρια επιβίωσης καθώς έχουν υποστεί μειώσεις 40% στις αποδοχές τους και δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, διότι υπάρχει πρόβλημα και στη λειτουργία των υπηρεσιών.

Πολλά από τα οχήματα που χρησιμοποιούνται είναι παμπάλαια και αναγκάζονται να αγοράζουν με δικά τους χρήματα τμήματα του εξοπλισμού τους. «Δεν θα επιτρέψουμε να μας μετατρέψουν σε μισθοφόρους, διότι εμείς άλλον όρκο δώσαμε» τόνισε ο κ. Φωτόπουλος.

Να σημειωθεί ότι Τέσσερα είναι τα βασικά συλλαλητήρια που οργανώνονται για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια της 78ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ καλούν στο άγαλμα του Βενιζέλου, το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα και οι επιτροπές κατοίκων της Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στο συλλαλητήριο στο άγαλμα του Βενιζέλου θα δώσει το «παρών» ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από βουλευτές και στελέχη.

Στην αιχμή των συλλαλητηρίων θα βρεθούν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ και τις άλλες αμυντικές βιομηχανίες, της ΕΥΑΘ, οι απολυμένοι της ΕΡΤ, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στον χώρο της υγείας και άλλοι κλάδοι που πλήττονται ιδιαίτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα