Η αμυντική βιομηχανία επί τάπητος από Βενιζέλο – Αβραμόπουλο

Το ζήτημα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας έθεσαν οι υπουργοί Εξωτερικών και ΆμυναςΗ , Ευάγγελος Βενιζέλος και Δημήτρης Αβραμόπουλος αντίστοιχα, στη διάρκεια των συναντήσεων των ομολόγων τους της ΕΕ στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ο Ευ.Βενιζέλος κατά τη διάρκεια

της πρώτης συνεδρίασης αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή στρατηγική για τη θαλάσσια ασφάλεια.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανική και τεχνολογική βάση, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τους ομολόγους του για το ζήτημα που έχει τεθεί σε σχέση με την ελληνική αμυντική βιομηχανία, που δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο με δημοσιονομικά και χρηματοοικονομικά κριτήρια στο βαθμό που καλύπτει στρατιωτικές ανάγκες, άρα εντάσσεται στη λογική της Κοινής Πολιτικής Ασφαλείας και Άμυνας.

* Το Σάββατο θα μετάσχει στη Σύνοδο και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Το θέμα της αμυντικής βιομηχανίας έθεσε στους ομολόγους του και ο Δ.Αβραμόπουλος, στη διάρκεια της Συνόδου των υπουργών Αμυνας της ΕΕ, επίσης στο Βίλνιους.

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους ομολόγους μου για τις δυνατότητες της ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και να υπογραμμίσω την ανάγκη διατήρησής της ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο υπουργός.

Η ενημέρωση αυτή έγινε στο πλαίσιο των συζητήσεων για την «ενίσχυση της κοινής εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, την ανάπτυξη των αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ισχυροποίηση της ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας».

Ως προς τη Συρία, η κατάσταση στην οποία κυριάρχησε στη συζήτηση κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι παρά τις «διαφορετικές τοποθετήσεις», υπήρξε κοινή διαπίστωση «ότι η χρήση χημικών όπλων αποτελεί έγκλημα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας και δεν αμφισβητείται στην περίπτωση της Συρίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα