Οι Ακαδημαϊκοί υποδέχονται τον Μίκη Θεοδωράκη

Σε μια ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου στις 19:00, ο Μίκης Θεοδωράκης θα ανακηρυχθεί ως το νέο επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Σπύρος Α. Ευαγγελάτος, θα υποδεχτεί και θα προσφωνήσει τον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ ο γενικός γραμματέας, Βασίλειος

Πετράκος, θα μιλήσει για την προσωπικότητα και το έργο του Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

Η τελετή αναμένεται να ολοκληρωθεί με ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη με θέμα «Η μόνη λύση».

Παράλληλα, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 21.00, έχει προγραμματιστεί συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, με μουσική και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από το θέατρο και τον κινηματογράφο, τα οποία θα ερμηνεύσουν η Νένα Βενετσάνου, ο Λάκης Χαλκιάς και η 10μελής Ορχήστρα Μικης Θεοδωράκης.

Ορισμένα από τα τραγούδια που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της συναυλίας είναι αό τις εξής παραγωγές: Φαίδρα (1961, Jules Dassin), Ηλέκτρα (1961-62, Μιχάλης Κακογιάννης), Zορμπάς (1964, Μιχάλης Κακογιάννης), Ζ (1969 Κώστας Γαβράς), Σέρπικο (1973, Sidney Lumet), Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980, Νίκος Τζίμας), και τα θεατρικά έργα Ένας Όμηρος (1962, Brendan Behan), Όμορφη Πόλη (1962, Μιχάλης Κακογιάννης), Το τραγούδι του νεκρού αδελφού (1962, Πέλος Κατσέλης ) κ.α.

Κατά την διάρκεια της συναυλίας θα προβάλλονται σε οθόνη σκηνές από τις ταινίες αυτές, καθώς και αποσπάσματα από θεατρικές παραστάσεις τα οποία θα παρουσιαστούν προκειμένου να ξαναζωντανέψουν επί σκηνής, συνδυάζοντας την μουσική, τον λόγο και εικόνα ταυτόχρονα.

The post Οι Ακαδημαϊκοί υποδέχονται τον Μίκη Θεοδωράκη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα