Μανιτάκης-Ρουπακιώτης: Οι άγνωστοι διάλογοι για τους συμβασιούχους

Ένα χάος επικράτησε τις προηγούμενες μέρες στην κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στην «αριστερή» της πτέρυγα καθώς οι δύο υπουργοί που στηρίζονται από τη ΔΗΜΑΡ, οι κ.κ. Μανιτάκης και Ρουπακιώτης, ύστερα από τις διατάξεις που κατέθεσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το πολυνομοσχέδιο, κόντεψαν να «σφαχτούν».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real News, την Τετάρτη το

μεσημέρι ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τ. Μπαλτάκος ζήτησε από τον κ. Μανιτάκη να του στείλει τις δικές του διατάξεις για το πολυνομοσχέδιο. Ο υπουργός το έκανε αλλά μόλις ο κ. Μπαλτάκος είδε τις διατάξεις αντελήφθη αμέσως ότι ερχόταν θύελλα, αφού η ρύθμιση Μανιτάκη έφερνε τα πάνω-κάτω στην πολιτική δικονομία.

Ο γενικός γραμματέας σήκωσε αμέσως το τηλέφωνο και πληκτρολόγησε τον τριψήφιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Ενημερώσατε τον Α. Ρουπακιώτη για τη διάταξη με τους συμβασιούχους;» τον ρώτησε. «Όχι, γιατί να τον ενημερώσω; Ενημέρωσα το γραφείο του πρωθυπουργού», είπε, ανυποψίαστος ότι είχε μπει στα χωράφια της Δικαιοσύνης. «Τρελαθήκατε; Δεν υπογράφει το Μαξίμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράφει» του απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Μπαλτάκος και επικοινώνησε την ίδια στιγμή με τον υπουργό Δικαιοσύνης. «Κύριε υπουργέ, ο κ. Μανιτάκης έχει στείλει μία διάταξη για τους συμβασιούχους με την οποία καταργεί τις προσωρινές διαταγές για τα ασφαλιστικά μέτρα των συμβασιούχων, το ξέρετε;».

Από την παύση που ακολούθησε είναι φανερό ότι το τηλέφωνο έπεσε από τα χέρια του Α. Ρουπακιώτη! «Δεν είναι δυνατόν. Εγώ να υπογράψω τέτοια διάταξη; Ούτε νεκρός!» ήταν η οργισμένη απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Η πίεση του τελευταίου ανέβηκε επικίνδυνα όταν διαπίστωσε ότι το μέτρο επεκτεινόταν και στον ιδιωτικό τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα