Ο… Παπαμιμίκος της ΔΗΜΑΡ

Σε ρυθμούς εσωκομματικών διαδιακασίων για την ανάδειξη των νέων οργάνων του κόμματος θα κινηθεί αυτο το σαββατοκύριακο η Δημοκρατική Αριστερά. Για το λόγο αυτό θα συνεδριάσει αύριο Σάββατο, στις 10:30 στα γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου, η νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που εκλέχτηκε από το πρόσφατο, δεύτερο συνέδριο.

Σκοπός της συνεδρίασης θα είναι η εκλογή νέου γραμματέα και της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής. Για τη θέση του γραμματέα, μετα την αποχώρηση του Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος

διαφωνησε ανοιχτά με τις αποφάσεις της ηγεσίας του κόμματος, φαβορί αποτελεί ο εκλεκτός του Φώτη Κουβέλη, ο 35χρονος Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος εξελέγη 9ος στην κατάταξη για την Κεντριή Επιτροπή με 301 ψήφους. Τον κ. Θεοχαρόπουλο ο κ. Κουβέλης τον ειχε τοποθετήσει στη θέση του ειδικού γραμματέα Υδάτινων Πόρων του υπουργειου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θέλει να ακολουθήσει το «μοντέλο» που ακολούθησε τόσο η ΝΔ με τον Α. Παπαμιμίκο όσο και το ΠΑΣΟΚ με τον Ν. Ανδρουλάκη. Άλλωστε ο κ. Κουβέλης έχει και στο παρελθόν αποδείξει ότι εμπιστεύεται τους νέους ανθρώπους και δεν φοβάται να τους δώσει ευκαιρίες: Η τοποθέτηση στη θέση του εκπροσώπου τύπου του Ανδρέα Παπαδόπουλου είχε προκαλέσει τότε πόλλες αντιδράσεις, ωστόσο ο κ. Παπαδοπουλος για πολλούς θεωρήθηκε μια επιτυχημένη εμπνευση του προεδρου της ΔΗΜΑΡ.

Όμως, συμφωνα με κύκλους της ΔΗΜΡ, η εκλογή γραμματέα δεν φαίνεται να είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται. Οπως λέγεται το θέμα δεν είναι αν ο κ. Κουβέλης θα καταφέρει να εκλέξει τον εκλεκτο του, αλλα είναι τα ποσοστά που θα καταγράψουν η τάση του Σπύρου Λυκούδη και το «Αριστερό Δίκτυο», οι οποίοι διαφωνούν με κεντρικές επιλογές της ηγεσίας.

Ακόμη έντονη ειναι η αντίδραση στο εσωτερικό του κόμματος για το πρόσωπο του κ. Θανάση Θεοχαροπουλου, καθως πολλοί είναι εκείνοι που θα προτιμούσαν ένα πιό «μπαρουτοκαπνισμένο» πρόσωπο, όπως ο Θ. Μαργαρίτης ή ο Δ. Χατζησωκράτης.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Απο την άλλή, μεγάλη θα είναι και η μάχη που θα δοθεί και για την εκλογή στη νέα εκτελεστική επιτροπή και όλα δείχνουν ότι τόσο το Αριστερό Δίκτυο (26 μέλη της Κ.Ε) όσο και ο Σπύρος Λυκούδης (26 μέλη της Κ.Ε.) θα έχουν ισχυρή εκπροσώπηση.

Σύμφωνα με ανώτατες πηγες της ΔΗΜΑΡ, στην Εκτελεστική Επιτροπή δεν θα έχουν δικαίωμα εκλογής οι βουλευτές του κόμματος οι οποίοι ομως θα συμμετέχουν εξ οφίτσιο στις συνεδριάσεις του οργάνου, γεγονός που αναμένεται να καθησυχάσει τους ενοχλημένους.

Ακόμη ενα πονοκέφαλο για τον προεδρο της ΔΗΜΑΡ αποτελει και η επιλογή του νέου Εκπροσώπου Τύπου η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί τις επομενες ημέρες.

The post Ο… Παπαμιμίκος της ΔΗΜΑΡ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα