Νέο «χαράτσι» φέρνει η ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων

Νέο «χαράτσι» θα αναγκαστούν σύντομα να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς θα υποχρεωθούν να έχουν τον «προσωπικό» τους μηχανικό που θα συμπληρώνει και θα ανανεώνει την ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων τους.

Το Προεδρικό Διάταγμα του υπουργείου Περιβάλλοντος εστάλη στο Συμβούλιο της Επικρατείας γεγονός που σημαίνει πως η εφαρμογή του μέτρου αναμένεται άμεσα, καθώς εκτιμάται ότι μέσα στο 2014, με τριετή καθυστέρηση,

θα πρέπει να αρχίσουν οι έλεγχοι, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος». Η ηλεκτρονική ταυτότητα προβλέπει την υποχρεωτική καταγραφή των κτιρίων μέσα σε μία δεκαετία.

Για τη σύνταξη της ηλεκτρονικής ταυτότητας των ακινήτων θα βαρύνονται αποκλειστικά οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες καθώς και γιά κάθε αναθεώρηση που πρέπει να γίνεται, κάτι το οποίο χαρακτηρίζουν ως μία νέας μορφής «χαράτσι». Η αμοιβή του μηχανικού αποτελεί βέβαια σημείο τριβής μεταξύ των δύο πλευρών, αν και εκτιμάται πως το κόστος θα είναι 150-200 ευρώ για κάθε διαμέρισμα.

Όσα κτίρια δεν δηλωθούν θα χαρακτηρίζονται αυθαίρετα και θα υπάρχουν κυρώσεις, όπως και σε περίπτωση καταχώρησης λανθασμένων στοιχείων. Σε αυτή την περίπτωση οι μηχανικοί θα κινδυνεύουν με πρόστιμα από 2.000 έως 20.000 ευρώ και αναστολή άδειας άσκησης επαγγέλματος για 2-24 μήνες.

The post Νέο «χαράτσι» φέρνει η ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα