Ν. Βούτσης: «Οι κινητοποιήσεις υποκινούνται από τα 800 ευρώ»

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον realfm 97.8, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ενώ μίλησε και για το θέμα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων που ανέδειξε στη Βουλή.

«Η συμμετοχή των ανθρώπων που θα κινητοποιηθούν θα καταδείξει αν είμαστε απέναντι σε ένα “θερμό”

απεργιακό φθινόπωρο» δήλωσε ο κ. Βούτσης. Απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί τις κινητοποιήσεις, τόνισε ότι «υποκίνηση είναι τα 800 ευρώ για έναν καθηγητή που καλείται να ζήσει ο ίδιος και η οικογένεια του σε δραματικές συνθήκες. Η πραγματική υποκίνηση είναι οι ανάγκες των ανθρώπων, έτσι όπως έχουν μεγιστοποιηθεί, στη φάση της φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην κόντρα του στη Βουλή με τον υφυπουργό παιδείας, Κώστα Γκιουλέκα για το ΙΕΚ ΔΟΜΗ, το οποίο, ενώ χρωστά εκατομμύρια σε ασφαλιστικά ταμεία παίρνει άδεια λειτουργίας.

«Μετά από συνεννόηση, η οποία γινόταν εκεί στα έδρανα με τον υπουργό, τον κ. Αρβανιτόπουλο, πήρε τον λόγο ο κ. Γκιουλέκας, διότι ακριβώς εγώ είχα προκαλέσει να υπάρχει μία δημόσια τοποθέτηση -είμαστε στην αρχή της χρονιάς- για να ξέρουμε το υπουργείο αν έχει υπόψιν και τι κάνει σε τέτοια ζητήματα. Περίπου μας είπε “τροχονόμους” ιδιωτικών συμφερόντων. Ότι “είναι ανεύθυνα πράγματα, σπέρνουμε σύγχυση”, αυτά ήταν τα λόγια του. Και αν έχουμε οποιοδήποτε στοιχείο, να το καταθέσουμε και να το πούμε», ανέφερε ο κ. Βούτσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα