Φέρε τσάντα Louis Vuitton…και πάρε δάνειο!

Σε μία πρωτότυπη προσφορά έχει προχωρήσει εταιρεία παροχής ενυπόθηκων δανείων στο Χονγκ Κονγκ αφού αποφάσισε να παρέχει στους πελάτες της δάνεια, με αντάλλαγμα τις… πολυτελείς τσάντες τους!

Οι πελάτες δίνουν στο γραφείο πολυτελείς τσάντες μάρκας Gucci, Chanel,

Hermes ή Louis Vuitton και παίρνουν στο χέρι μετρητά που φτάνουν και τη μισή αξία της τσάντας.

Μέσα σε μισή ώρα η εταιρεία Yes Lady Finance προσφέρει το δάνειο, δίνοντας στους πελάτες περιθώριο τεσσάρων μηνών για την αποπληρωμή του με επιτόκιο 4%.

Εάν ο πελάτης δεν καταφέρει να αποπληρώσει το δάνειο, τότε η τσάντα πωλείται σε κατάστημα μεταχειρισμένων πολυτελών ειδών.

Οι περισσότεροι πελάτες σπεύδουν βέβαια να αποπληρώσουν το χρέος, προκειμένου να κρατήσουν και πάλι στα χέρια τους τις πολύτιμες τσάντες τους.

«Οι περισσότεροι δεν θέλουν να τις δώσουν, αλλά χρειάζονται χρήματα» λέει ο πρόεδρος της εταιρείας.

«Έτσι, σκεφτήκαμε να φτιάξουμε μια οικονομική επιχείρηση που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τις τσάντες τους για να δανειστούν χρήματα. Αποδείχθηκε ότι ήταν μια πολύ δημοφιλής υπηρεσία» προσθέτει.

Τα δάνεια ξεκινούν από τα 200 δολάρια και αυξάνονται, ανάλογα με την αξία της τσάντας. Για παράδειγμα, ένας πελάτης έφερε μία τσάντα από δέρμα κροκοδείλου και έλαβε δάνειο ύψους 32.200 δολαρίων.

Η αυθεντικότητα κάθε τσάντας ελέγχεται και εάν η τσάντα αποδειχθεί ψεύτικη -κάτι που δεν συμβαίνει συχνά-, τότε το γραφείο απορρίπτει το δάνειο, χωρίς, όμως, να αποκαλύψει τον πραγματικό λόγο για να μην φέρει σε αμηχανία τον πελάτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα