Μόνο για την νίκη απόψε η Εθνική στον «τελικό» με τη Σλοβακία (21:45, Mega)

Παιχνίδι “must to win” είναι το αποψινό για την Εθνική μας ομάδα κόντρα στην πάντα επικίνδυνη Σλοβακία, καθώς οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος πρέπει να πάρουν την νίκη πάση θυσία για να συνεχίσουν να υπάρχουν ελπίδες για απ’ ευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Φυσικά για να ισχύσει αυτό το σενάριο, εκτός από το απόλυτο των νικών που πρέπει να κάνει η Ελλάδα, ταυτόχρονα η Βοσνία πρέπει να αφήσει βαθμούς σε κάποιο από τα εναπομείναντα

ματς.

Τα πλάνα του Σάντος

Ο Πορτογάλος τεχνικός σκοπεύει να παρατάξει την Εθνική με αρκετά επιθετικό σχήμα, ξεκινώντας τους Χριστοδουλόπουλο, Σαμαρά, Σαλπιγγίδη και Μήτρογλου.

Οι απουσίες στην άμυνα (Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος), το κέντρο (Κατσουράνης) και ο μικροτραυματισμός που πέρασε ο Παπασταθόπουλος σίγουρα θα παίξουν ρόλο και ειδικά αν δεν ξεκινήσει ο τελευταίος είναι πιθανό να έχουμε αλλαγές στο αρχικό πλάνο.

Οι διεθνείς θέλουν την νίκη και για έναν ακόμη λόγο. Ο εκλέκτορας Φερνάντο Σάντος έκλεισε τα 59 του χρόνια και η νίκη, που θα φέρει ακόμα πιο κοντά την πρόκριση θα ήταν το καλύτερο δώρο για τον Πορτογάλο.

Αρχίζει με Βάις και Στοχ

Ο αποψινός μας αντίπαλος θα μπορούσε να έχει κίνητρο για το σημερινό ματς, αν είχε κερδίσει (και) στην Μπρατισλάβα τη Βοσνία. Δεν μπόρεσε, όμως, να «ντουμπλάρει» τις νίκες της μετά το σπουδαίο «διπλό» στη Ζένιτσα, καθώς έχασε εντός έδρας από την παρέα του Τζέκο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβακίας, Γιαν Κόζακ εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να βάλει στην αρχική ενδεκάδα τους γνώριμους μας, Βάις και Στοχ.

Στα πλην συγκαταλέγεται η απουσία του Χάμσικ, η οποία είναι πολύ σημαντική για τους φιλοξενούμενους.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Ελλάδα (Φ. Σάντος): Καρνέζης, Σιόβας, Παπασταθόπουλος (ή Μανωλάς), Τοροσίδης, Χολέμπας, Τζιόλης, Μανιάτης, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου

Στην αποστολή βρίσκονται: Σηφάκης, Καπίνο, Βύντρα, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Καραγκούνης, Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Φετφατζίδης και Αθανασιάδης.

Σλοβακία (Γ. Κόζακ): Μούχα, Ντούριτσα, Σκρτελ, Χούμποτσαν, Πέκαρικ, Κούτσκα, Πετσόφσκι, Στοχ, Βάις, Σέστακ, Νέμετς

Στην αποστολή βρίσκονται: Κόζατσικ, Ντουμπράβκα, Σβέντο, Σάλατα, Πιάτσεκ, Γκουέντε, Κόνα, Γιέντριτσεκ, Χακούμπο, Μπάκος, Ντούριτς και Νέμετς. Εκτός έμειναν οι Χάμτσικ και Στέφανικ.

Βαθμολογία

Βοσνία-Ερζεγοβίνη 19 (25-5)

Ελλάδα 19 (9-4)

Σλοβακία 12 (9-7)

Λιθουανία 8 (7-10)

Λετονία 7 (8-16)

Λιχτενστάιν 2 (3-19)

Τα επόμενα ματς

Ελλάδα – Σλοβακία (11/10 21:45)

Ελλάδα – Λιχτενστάιν (15/10 20:00)

———————————————–

Βοσνία-Ερζεγοβίνη – Λιχτενστάιν (11/10 20:00)

Λιθουανία – Βοσνία-Ερζεγοβίνη (15/10 20:00)

The post Μόνο για την νίκη απόψε η Εθνική στον «τελικό» με τη Σλοβακία (21:45, Mega) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα