Μέτριες είναι οι επιδόσεις της Ελλάδας στον τομέα της καινοτομίας

«Μέτριες» χαρακτηρίζονται οι επιδόσεις της Ελλάδας όσον αφορά τον τομέα της καινοτομίας, καθώς αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσε η Κομισιόν μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ κλείνει η ψαλίδα αναφορικά με τις επιδόσεις στην καινοτομία, ενώ παρατηρεί ότι μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε. οι διαφορές εξακολουθούν να είναι μεγάλες και να μειώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς και μάλιστα

στον τομέα της καινοτομίας έχουν επιδεινωθεί οι επιδόσεις στο ένα πέμπτο περίπου των περιφερειών της Ε.Ε.

Παράλληλα, στα 28 κράτη – μέλη, η κατάταξη παραμένει σταθερή συγκριτικά με το 2013, όπου η Σουηδία βρίσκεται στην κορυφή, ενώ ακολουθούν η Δανία, η Γερμανία και η Φινλανδία.

Πρόκειται για τις τέσσερις χώρες που επενδύουν περισσότερο στην έρευνα και την καινοτομία. Επιπλέον, όπως προκύπτει οι χώρες που σημειώνουν τη μεγαλύτερη βελτίωση στην κατάταξή τους είναι η Πορτογαλία, η Εσθονία και η Λετονία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πίνακα επιδόσεων της Ένωσης για την καινοτομία του 2014, τα κράτη μέλη κατατάσσονται σε τέσσερις ομάδες επιδόσεων.

«Πρωτοπόροι της καινοτομίας» θεωρούνται η Δανία, η Φινλανδία, η Γερμανία και η Σουηδία, αφού οι επιδόσεις τους είναι πολύ υψηλότερες από εκείνες του μέσου όρου της Ε.Ε.

Στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται η Αυστρία, το Βέλγιο, η Κύπρος, η Εσθονία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Σλοβενία και η Βρετανία, οι οποίες εμφανίζουν «καλές επιδόσεις στην καινοτομία», που υπερβαίνουν ή είναι κοντά στις επιδόσεις του μέσου όρου της Ε.Ε.

Στην τρίτη κατηγορία βρίσκονται η Ελλάδα μαζί με την Κροατία, τη Τσεχία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, τη Μάλτα, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία και την Ισπανία, οι οποίες εμφανίζουν επιδόσεις χαμηλότερες σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε. Πρόκειται για χώρες με «μέτριες επιδόσεις στην καινοτομία».

Τέλος, οι χώρες με τις χαμηλότερες επιδόσεις του μέσου όρου της Ε.Ε είναι η Βουλγαρία, η Λετονία και η Ρουμανία.

The post Μέτριες είναι οι επιδόσεις της Ελλάδας στον τομέα της καινοτομίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα