Μαζική ταφή 30 ατόμων, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι

Γάλλοι αρχαιολόγοι μετά από πέντε μήνες ανασκαφές στην Βουργουνδία βρέθηκαν αντιμέτωπη με μια τρομερή ανακάλυψη: Πηγάδι στο οποίο βρίσκονταν οστά από τουλάχιστον 30 διαφορετικούς σκελετούς ανδρών, γυναικών και παιδιών.

Τα αίτια της μαζικής ταφής δεν έχουν εξακριβωθεί

Συγκεκριμένα, η περιοχή Entrains-sur-Nohain ήταν στη βορειοδυτική επικράτεια της φυλής των Αεντουι στο σταυροδρόμι ενός σημαντικού ρωμαϊκού οδικού δικτύου, και ήταν γνωστό ως τμήμα της αρχαίας ρωμαϊκής πόλης της Ινταρανούμ που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων αιώνων.

Το αρχαιολογικό έργο που ολοκληρώθηκε

την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, αποκάλυψε σιδηρουργεία , ένα τμήμα της ρωμαϊκής οδού και μια σειρά από πέτρινα σπίτια. Οι εύποροι πολίτες διέθεταν εγκαταστάσεις κολύμβησης στο πίσω μέρος των σπιτιών τους με μικρά ιδιωτικά μπάνια και πηγάδια για την παροχή νερού.

Με την ολοκλήρωση της ανασκαφής, οι αρχαιολόγοι ερεύνησαν δύο από αυτά τα πηγάδια για τα οποία απαιτείται ειδική ανασκαφική ομάδα, ώστε να καταγράψει κάθε λεπτομέρεια και υπό τις ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες.

Σε ένα πηγάδι με διάμετρο 1,30 μέτρα και βάθος 4 μέτρα, οι αρχαιολόγοι εντόπισαν ανθρώπινους σκελετούς θαμμένους σε παχύ στρώμα λάσπης. Όπως προέκυψε από τα ευρήματα επρόκειτο για άμαχο πληθυσμό, ενώ τα ακριβή αίτια μαζικού θανάτου θα αποσαφηνιστούν με ραδιοχρονολόγιση.

Μία παλαιο- παθολογική μελέτη μπορεί να αποκαλύψει είτε ίχνη ασθένειας είτε αμυντικούς τραυματισμούς προκειμένου να λύσει το μυστήριο της μαζικής ταφής.

The post Μαζική ταφή 30 ατόμων, ανακάλυψαν αρχαιολόγοι appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα