Μαξίμου για Spiegel: Η χώρα έκανε περισσότερα από όσα έχει συμφωνήσει

Το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει πληροφορίες δημοσιεύματος του γερμανικού περιοδικού Spiegel, με το επιχείρημα ότι «η χώρα μας έχει κάνει τα περισσότερα από αυτά που έχει συμφωνήσει με τους εταίρους και δεν υπάρχει ζήτημα δανειακής ή άλλης οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδας».

Το δημοσίευμα έκανε λόγο για ένταση στις σχέσεις της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

με αφορμή το ενδεχόμενο νέας βοήθειας προς την Ελλάδα και την ανακοίνωσή του πριν τις Ευρωεκλογές, κάτι στο οποίο η Μέρκελ φέρεται να διαφωνεί. Ειδικότερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών από την πλευρά του ανέφερε για το δημοσίευμα του Spiegel ότι «τα αρμόδια ομοσπονδιακά υπουργεία εργάζονται ως εταίροι στην κατεύθυνση χορήγησης περαιτέρω βοήθειας».

Συνεργάτης του Πρωθυπουργού σχολίαζε στον ΣΚΑΪ ότι όλα θα κριθούν τον Απρίλιο όπου θα γίνει γνωστό το πρωτογενές πλεόνασμα για τη χώρα και τότε οι εταίροι μας, μόλις η Eurostat επικυρώσει τα στοιχεία θα πρέπει να υλοποιήσουν τη συμφωνία του Eurogroup 2012 για την ελάφρυνση του χρέους. Η ίδια πηγή χαρακτήρισε άσκοπη όλη αυτή τη συζήτηση και τον θόρυβο που δημιουργείται. Ακόμη, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, ο Πρωθυπουργός, με τη συνέντευξή του στο Βήμα, ήταν σαφής ότι το πρωτογενές πλεόνασμα επετεύχθη από το 2013, ένα χρόνο νωρίτερα, και πάνω σε αυτό το στοιχείο θα στηριχθεί η νέα ελάφρυνση του χρέους, αλλά και η έξοδος στις αγορές το β’ εξάμηνο του 2014, ενώ εάν διατηρηθούν τα πλεονάσματα θα προχωρήσει και η σταδιακή μείωση των φόρων.

The post Μαξίμου για Spiegel: Η χώρα έκανε περισσότερα από όσα έχει συμφωνήσει appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα