Στον ιδιο χορό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ χορεύει και το ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Στο χορό που χορεύουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τις απανωτές υποψηφιότητες που δεν ελέγχουν τα κομματικά επιτελεία με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται υποψήφιοι που δεν έχουν το πράσινο φως των ηγεσιών τους, φαίνεται πως στον ίδιο χορό μπαίνει και το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει η υποψηφιότητα του Γιάννη Ζαφειρόπουλου στη Δυτική Ελλάδα

που έκανε τον Βαγγέλη Βενιζέλο με ένα τηλέφωνο στον εκλεκτό του κόμματος του Απόστολο Κατσιφάρα να πάρει αποστάσεις από τον συνεργάτη του ο οποίος μάλιστα δεν αποκλείεται παρ όλα αυτά και παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται να επιμείνει στην υποψηφιότητα του και να κατέβει αντάρτης από εκεί που δεν το περίμενε και το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος.

Στη Χαριλάου Τρικούπη προτίμησαν να μην εκδώσουν ανακοίνωση με την οποία θα άδειαζαν τον κ. Ζαφειρόπουλο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα ένας εκ των παρόντων στην ιδρυτική διακήρυξη με τον Α. Παπανδρέου το 1974. Η μη ανακοίνωση που δεν βγήκε από το κόμμα έχει τους λόγους της, διότι το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του δεν θα δώσει χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο δήμαρχο ή υποψήφιο Περιφερειάρχη και άρα μια ανακοίνωση για κάτι που δεν υφίσταται ως επίσημη υποψηφιότητα στο πρόσωπο του κ. Κατσιφάρα νυν Περιφερειάρχη δεν είχε κανένα νόημα.

Έτσι το παράδοξο σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πως το ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο, αλλά εν προκειμένω, θα υποστηρίζει υπόγειος τους εκλεκτούς του δίχως όμως να τους δώσει χρίσμα όπως στις περισσότερες περιπτώσεις κάνει και η ΝΔ αντίθετα από τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί στη παρούσα φάση. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αποτελεί και για τον ίδιο ρίσκο αφού πολλές υποψηφιότητες δεν διαθέτουν το απαραίτητο πολιτικό υπόβαθρο αλλά αντίθετα διαθέτουν χαμηλό πολιτικό εκτόπισμα.

Αποτέλεσμα αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης είναι ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει «μυστικά» για τις περιφέρειες όλους όσοι εξελέγησαν με το χρίσμα του το 2010 οπως τους κ. Ι. Σγουρό (Αττικής), Στ. Αρναουτάκη (Κρήτης), Απ. Κατσιφάρα (Δ. Ελλάδας), Α. Γιαννακίδη (Αν. Μακεδονίας – Θράκης), Ι. Μαχαιρίδη, (Δωδεκανήσων) και Αθ. Γιακαλή (Β. Αιγαίου). Παρά τις -τοπικού χαρακτήρα- δυσκολίες φαίνεται ότι τελικά θα στηρίξει και τον κ. Π. Τατούλη στην Πελοπόννησο, αν και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος πρότεινε στη Νάντια Γιαννακόπουλου να ηγηθεί της προσπάθειας . Για τα Ιόνια νησιά προκρίνεται η υποψηφιότητα της βουλευτού Αντζελας Γκερέκου, ενώ δεν ειναι ξεκάθαρο ακόμη τι θα επικρατήσει στην Κεντρική Μακεδονία. Εκεί, συζητιούνται τα ονόματα δύο 35άρηδων, της Εύας Καϊλή και του Αγγ. Τόλκα, ενδιαφέρον δείχνει και ο Γιάννης Μαγκριώτης πρώην υπουργός.

Σε επίπεδο δήμων θεωρείται βέβαιη η υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ στους δημάρχους της κεντροαριστεράς Γ. Καμίνη (Αθηναίων), Γ. Μπουτάρη (Θεσσαλονίκης), Φ. Φίλιο (Ιωαννιτών) και Π. Σκοτινιώτη (Βόλου).

The post Στον ιδιο χορό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ χορεύει και το ΠΑΣΟΚ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα