Ο εσωτερικός κώδικας της Χρυσής Αυγής που «καίει» (;) τον Μιχαλολιάκο [έγγραφα]

Στη δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή, η οποία κατηγορείται για σύσταση και δράση εγκληματικής οργάνωσης περιέχεται το χειρόγραφο βιβλίο για τον «Κύκλο της Χρυσής Αυγής», ο εσωτερικός κώδικας της οργάνωσης, βάσει του οποίου προκύπτει πως ουσιαστικά πρόκειται για μια οργάνωση που διέπεται από την «ενός ανδρός αρχή».

Αυτό προκύπτει από χειρόγραφο βιβλίο που βρέθηκε στο σπίτι του Χρήστου Παππά στην Ανατολή Ιωαννίνων και έχει τον τίτλο

«Κύκλος της Χρυσής Αυγής» και είναι μια ανάλυση για τη «Χρυσή Στοά», τη «Χρυσή Αυγή» και τον «Λαϊκό Σύνδεσμο». Πρόκειται ουσιαστικά για τρία διαφορετικά κεφάλαια μιας συνολικής προσέγγισης των μελών της οργάνωσης.

Ο ρόλος του «Αρχηγού»

Σύμφωνα με το εν λόγω χειρόγραφο «κώδικα» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, το εξής:

«Σχεδιαμό της “Πολιτικής Στρατηγικής” κάνει μόνο ο αρχηγός με το “Πολιτικό Συμβούλιο” και με οποιοδήποτε στέλεχος ή μέλος ζητηθεί κατ’ έγκλεισή του. Μόνο ο αρχηγός μπορεί να ανακαθορίσει θεμελιώδεις πολιτικές παραδοχές, π.χ. αν θα κινηθούμε σε νόμιμο ή παράνομο αγώνα.»

Τα αρχικά των SS

Στο κεφάλαιο «Χρυσή Στοά» ο υπότιτλος που συνοδεύει αναφέρει: «μυητική εταιρεία εκπομπός ομάς» της Χρυσής Αυγής. Το κεφάλαιο με τον τίτλο «Χρυσή Αυγή» διασαφηνίζεται ως «κίνηση για τη μελέτη της ευρωπαϊκής πολιτιστικής δημιουργείας». Και τέλος, ο «Λαϊκός Σύνδεσμος» αναλύεται ως «πολιτική κίνηση για την έρευνα της σύγχρονης ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής», αναφέρει η εφημερίδα.

Όλα αυτά φέρονται να είναι το «ευαγγέλιο» των χρυσαυγιτών. Πέρα από τη στρατιωτική ιεραρχία, φαίνεται πως υπάρχει μια μυστική ξεχωριστή δομή που λειτουργεί περισσότερο σαν στοά. Σε κάθε σελίδα του «κανονισμού» υπάρχουν τα αρχικά των SS. Υπάρχουν επίσης ως διακοσμητικά ή να για να χωρίσουν κεφάλαια.

«Εβραίος»

Χαρακτηριστικό επίσης είναι πως στο κεφάλαιο Γ αναφερόμενος σε «ζωτικά κύτταρα της ευρωπαϊκής πολιτιστικής δημιουργίας», ο συγγραφέας αναφερόμενος στον «Εβραίο» γράφει «το παράσιτο του πολιτισμού. Η ριζική ιστορική αντίθεση του ελληνικού τρόπου ζωής προς την εβραική αντίληψη ζωής και τις απαξίες με τις οποίες νόθευσε το Αριο «Πολιτιστικό Οικοδόμημα».

The post Ο εσωτερικός κώδικας της Χρυσής Αυγής που «καίει» (;) τον Μιχαλολιάκο [έγγραφα] appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα