Τσίπρας: «Η Μέρκελ θα διαπραγματεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο»

Με αφορμή την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις Βρυξέλλες δήλωσε: «Η επίσκεψη της Μέρκελ στην

Αθήνα δεν έχει έναν τυπικά θεσμικό χαρακτήρα. Έρχεται να υποστηρίξει τον αντιπρόσωπό της κ. Σαμαρά»

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η επίσκεψη αυτή θα της φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που αναμένει, καθώς διευκρίνισε ότι ο νοικοκύρης στη χώρας είναι ο ελληνικός λαός.

Για να αιτιολογήσει τη θέση του αυτή ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευση επικαλέστηκε τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και προειδοποίησε την Άνγκελα Μέρκελ να προετοιμάζεται γιατί θα έχει «μια κυβέρνηση που θα διαπραγματεύεται πραγματικά».

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν υπάρχει μόνο χρέος εκ μέρους της Ελλάδας, αλλά υπάρχει και το ανεκπλήρωτο χρέος εκ μέρους της Γερμανίας, δηλαδή το κατοχικό δάνειο και οι πολεμικές επανορθώσεις, λέγοντας: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα το θέσει και για ιστορικούς λόγους».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο Α. Τσίπρας υπογράμμισε ότι στόχος του προγράμματος λιτότητας ήταν η επαναρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι βγήκαμε από τις αγορές με χρέος 120% του ΑΕΠ και τώρα επιστρέφουμε με 175% του ΑΕΠ και περίπου ίδιο επιτόκιο αναφέροντας: «Η θεραπεία ήταν χειρότερη από την ασθένεια».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά από τη γερμανική τηλεόραση ΖDF υποστήριξε ότι στόχος δεν ήταν να βγούμε από την κρίση, αλλά η εφαρμογή των μέτρων, υπενθυμίζοντας ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η ανεργία έχει φτάσει στο 30% και στους νέους στο 60%, ενώ πρόσθεσε πως η δημοσιονομική προσαρμογή απέτυχε και το χρέος δεν είναι βιώσιμο λέγοντας: «Αυτό δεν είναι success story».

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Τσίπρας: «Η Μέρκελ θα διαπραγματεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα