Μαραθώνας του Ομπάμα για να ανεβάσει τη δημοτικότητά του

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, θα μιλήσει ενώπιον του αμερικανικού έθνους, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε μία προσπάθεια να τονώσει την φθίνουσα δημοτικότητά του. Θα επικεντρωθεί στις οικονομικές ανισότητες στις ΗΠΑ.

Προτεραιότητα η μείωση του εισοδηματικού χάσματος

Σύμβουλοι του ένοικου του Λευκού Οίκου δηλώνουν ότι με την φετινή ομιλία του, ο Αμερικανός πρόεδρος θα δώσει έμφαση στις προσπάθειες του για μείωση του εισοδηματικού χάσματος

και των οικονομικών ανισοτήτων στις ΗΠΑ, με προγράμματα ενίσχυσης της αγοράς εργασίας και αύξησης των αποδοχών ατόμων που βρίσκονται στα χαμηλότερα μισθολογικά κλιμάκια.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνι, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα συνεργαστεί με το Κογκρέσο, όποτε του δίνεται η ευκαιρία, για την τόνωση της μεσαίας τάξης, αλλά θα δράσει και μονομερώς, όποτε θεωρήσει ότι είναι αναγκαίο για την γεφύρωση των εισοδηματικών ανισοτήτων που παρατηρούνται στη χώρα.

Σύμφωνα με την «Washington Post», η Ουάσινγκτον κρέμεται από τα χείλη του Ομπάμα ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να αναλύσει τα σχέδιά του για το μέλλον, σε μια χρονιά κατά την οποία οι ΗΠΑ θα έχουν την πολιτική δοκιμασία των ενδιάμεσων εκλογών του 2014, για τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

The post Μαραθώνας του Ομπάμα για να ανεβάσει τη δημοτικότητά του appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα