Μαλαισία: Δεν έχουν ακόμα ιδέα πού βρίσκεται το αεροσκάφος!

Στο σκοτάδι εξακολουθούν να βρίσκονται οι έρευνες για την χαμένη πτήση των Malaysia Airlines, καθώς οι αρχές δεν έχουν ιδέα ακόμα πού βρίσκεται το αεροσκάφος!

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα αξιωματούχοι της Μαλαισίας έδωσαν ξανά συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουν για την πορεία των ερευνών, κατά την οποία ανέφεραν ότι στρατιωτικά ραντάρ της Μαλαισίας εντόπισαν στίγμα το οποίο πιθανά να ανήκει στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines σε περιοχή στα βόρεια των στενών της Μάλακα (δηλαδή εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου το αεροπλάνο ανέφερε θέση στις υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας),

αλλά και ότι δεν υπάρχει επιβεβαίωση γι’ αυτό, ούτε ότι πρόκειται για την πτήση MH370.

Τραγικές φιγούρες φυσικά στην όλη ιστορία είναι οι συγγενείς των επιβατών, οι οποίοι παρακολουθούν συνεχώς ανακοινώσεις που τους διαψεύδουν τις ελπίδες και οι οποίες στη συνέχεια διαψεύδονται, βυθίζοντάς τους στην απελπισία. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη χθεσινή ενημέρωση από αξιωματούχους, οι συγγενείς έφτασαν σε σημείο μέχρι και να τους πετάξουν μπουκάλια.

Πάντως σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της πολεμικής αεροπορίας της Μαλαισίας δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ότι το στίγμα αφορά τις 02:15 το ξημέρωμα του Σαββάτου (τοπική ώρα), 45 περίπου λεπτά αφού το αεροσκάφος με τους 239 επιβαίνοντες (227 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος) εξαφανίστηκε από τις οθόνες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, μεταξύ των ανατολικών ακτών της Μαλαισίας και του Βιετνάμ. Ο ανώτατος στρατιωτικός ανέφερε ότι το σημείο βρίσκεται 320 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της νήσου Πενάνγκ, στις δυτικές ακτές της Μαλαισίας.

Πάντως από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισχαμουντίν Χουσέιν διέψευσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τις κατηγορίες περί «σύγχυσης» ως προς την οργάνωση της επιχείρησης εντοπισμού του αγνοούμενου εδώ και τέσσερις ημέρες Boeing 777. Ο ίδιος, μάλιστα, τόνισε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του είναι «άνευ προηγουμένου» και θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί το αεροσκάφος. «Δεν θα χάσουμε ποτέ την ελπίδα», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι, νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Κιν Γκανγκ, έκανε λόγο για «πολλές πληροφορίες, αρκετά χαοτικές» που έχει λάβει το Πεκίνο από τις μαλαισιανές αρχές σχετικά με την τύχη του αεροπλάνου.

The post Μαλαισία: Δεν έχουν ακόμα ιδέα πού βρίσκεται το αεροσκάφος! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα