Οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ συνδέουν με στοιχεία τον ρωσικό στρατό στην Κριμαία

Οι άοπλοι διεθνείς στρατιωτικοί παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ( ΟΑΣΕ) δήλωσαν ότι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις συμμετέχουν στον αποκλεισμό της χερσονήσου της Κριμαίας από τις ουκρανικές αρχές, ενώ παράλληλα οι αυτόνομες δυνάμεις της Κριμαίας ανακοίνωσαν το μερικό αποκλεισμό του εναέριου χώρου της Κριμαίας.

Σημαντικά στοιχεία συνδέουν τον ρωσικό στρατό με τον εξοπλισμό των δυνάμεων «αυτοάμυνας» στη χερσόνησο της Κριμαίας σύμφωνα με την έκθεση των παρατηρητών που επικαλείται η αποστολή των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΑΣΕ.

Στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται ρωσικές στολές, εξοπλισμός μάχης, αριθμοί πινακίδων κυκλοφορίας που συνδέονται με το ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, αναφέρεται στην έκθεση.

Παράλληλα οι αρχές της Κριμαίας ανακοίνωσαν πως έκλεισαν εν μέρει τον εναέριο χώρο της επαρχίας για να «κρατήσουν μακριά πιθανούς προβοκάτορες» ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Μαρτίου για ένωση αυτής της ουκρανικής επαρχίας με τη Ρωσία, μέτρο που αναμένεται να ακυρωθεί μετά τις 17 Μαρτίου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

The post Οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ συνδέουν με στοιχεία τον ρωσικό στρατό στην Κριμαία appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα