Μαφιόζικη απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Ιωάννη- Ανδρέα Μαρτίνου

Η ΕΛ.ΑΣ «χτενίζει» την παραλιακή για τον εντοπισμό των δραστών

των Γιάννη Ντάσκα- Κώστα Παπαδόπουλου

Απόπειρα απαγωγής γιου εφοπλιστή ερευνά η Αστυνομία σε μια μεγάλη «εμπλοκή» στην περιοχή Βούλας-Βουλιαγμένης πριν λίγη ώρα. Στόχος ήταν ο 33χρονος εφοπλιστής γιος του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου και πρώτος ξάδερφος της βουλευτού ΝΔ Γεωργίας Μαρτίνου.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες ούτε ένα ούτε δυο αλλά τέσσερα αυτοκίνητα σε μια επιχείρηση που θυμίζει ταινίες μαφιόζικης δράσης προσπάθησαν να μπλοκάρουν το αυτοκίνητο του νεαρού

εφοπλιστή.

Όμως ο ίδιος ,που προφανώς ανέμενε επίθεση δεν σταμάτησε αλλά εμβόλισε τα δυο αυτοκίνητα που πήγαν να κάνουν το αρχικό μπλόκο και αφού τα έβγαλε από την πορεία του κατάφερε να ξεφύγει.

Αμέσως μετά οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή εντόπισαν δυο αυτοκίνητα να καίγονται και εικάζεται ότι είναι τα αυτοκίνητα που χτυπήθηκαν.Εικάζεται ότι οι δράστες τα εγκατέλειψαν γιατί με χτυπημένα αυτοκίνητα δεν θα πήγαιναν μακριά χωρίς να εντοπισθούν αλλά και τα έκαψαν για να μην αφήσουν αποτυπώματα.

Κατά άλλες πληροφορίες η Αστυνομία βρήκε «άκρη» για τα τέσσερα αυτοκίνητα που πήραν μέρος στην επιχείρηση πιθανής απαγωγής.

Η υπόθεση ερευνάται χωρίς η Αστυνομία να επιβεβαιώνει τίποτα ακόμα ως προς την πράξη και τους σκοπούς που είχαν οι δράστες ενώ οι πρώτες έρευνες θα αρχίσουν από μαρτυρίες που έχουν συγκρατήσει εικόνες και αριθμούς από τα αυτοκίνητα αλλά και από τις κάμερες μέσα από τις οποίες κινήθηκαν δράστης και το φερόμενο ως πιθανό θύμα απαγωγής.

Η υπόθεση θυμίζει έντονα τις απαγωγές πλουσίων ,όπως του εφοπλιστή Παναγόπουλου,των επιχειρηματιών Μυλωνά-Χαίτογλου κλπ

Η εφοπλιστική οικογένεια Μαρτίνου, η οποία έχει έντονα φιλανθρωπική -κοινωνική δραστηριότητα είναι πολύ ψηλά στη λίστα μεγεθών των εφοπλιστών.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο παγκόσμιος ενεργός στόλος ανέρχεται σε 72.268 πλοία και 1.33 δισ. τόνους μεταφορική ικανότητα. Η Ελλάδα είναι πρώτη με 15% του συνόλου της μεταφορικής ικανότητας (DWT), αλλά 3η σε αριθμό πλοίων με 5,4% συνόλου. Ακολουθεί δεύτερη η Ιαπωνία με 14% στον τομέα της χωρητικότητας DWT – όμως είναι πρώτη σε αριθμό πλοίων με το 10% συνόλου.

Με την Κίνα να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 13,5% της παγκόσμιας χωρητικότητας DWT και πρώτη με 7.200 πλοία αν προσθέσουμε τον στόλο του Χονγκ Κόνγκ και της Ταιβάν.

Στη κορυφή των 10 Ελλήνων εφοπλιστών σύμφωνα με τα στοιχεία της N. Cotzias Shipping Consultants (NCSC) βρίσκουμε με βάση τον αριθμό των πλοίων που απαρτίζουν τους στόλους τους:

1)Τον Ιωάννη Αγγελικούση με 120 πλοία στην πρώτη θέση και ακολουθούν,

2) καπετάν Παναγιώτης Τσάκος με 82,
3) Νίκος και Χάρης Βαφειάς με 72 και
Δημήτρης Μελισσανίδης με 72,
4)Γ. Προκοπίου με 71,
5)Βίκτωρ Ρέστης με 70 πλοία,
6) Δρ Ιωάννης Κούστας με 69,
7) Ο Ungar Rami του οποίου η εταιρεία Stamco έχει έδρα την Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια και απαρτίζεται από Έλληνες
8) Γιώργος Οικονόμου με 61 πλοία
9)Ευάγγελος Μαρινάκης με 59 και
10) καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος με 58.

Όσο αφορά τη χωρητικότητα του στόλου που έχουνε: Στην πρώτη θέση ο Ιωάννης Αγγελικούσης με 20,8 εκ. τόνους, (120 πλοία), ο Γ. Προκοπίου με 10,5 εκ. τόνους, (71 πλοία) , Γ.Οικονόμου με 8,2 εκ. τόνους,(61 πλοία), καπετάν Παναγιώτης Τσάκος με 8,04 εκ. τόνους,(82 πλοία) ο Βίκτωρ Ρέστης, με 6,01 εκ. τόνους (70 πλοία), δρ Ιωάννης Κούστας με 6 εκ. τόνους., (69 πλοία), Όμιλος Χανδρή με 4,6 εκ. τόνους (31 πλοία), Ντίνος Μαρτίνος με 4,4 εκ. τόνους (39 πλοία), Βίλλυ Παναγιωτίδης με 4,4 εκ. τόνους (25 πλοία) και Όμιλος Λυκιαρδόπουλου με 4,4 εκ. τόνους (25 πλοία).

The post Μαφιόζικη απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Ιωάννη- Ανδρέα Μαρτίνου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
λυκιαρδοπουλου h korh toy efoplisth
Τυχαία Θέματα