«Βόμβες» Κακλαμάνη για Στουρνάρα, Χατζηδάκη, Καμίνη και Xρυσή Αυγή


Πρώην υπουργός, πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και νυν βουλευτής της ΝΔ.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε για όλους και για όλα στην εκπομπή Κόντρα στο Μνημόνιο (Kontra Channel) και στους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιάννη Μούτσο.

Πλειστηριασμοί, φόρος ακινήτων, κριτική σε Στουρνάρα, Χατζηδάκη και Καμίνη, αλλά και η πρόθεσή του
για το Δήμο Αθηναίων είναι μερικά μόνο από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Για τους πλειστηριασμούς

«Να είστε σίγουροι ότι δεν θα αρθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν ξέρω ακριβώς ποιο μοντέλο θα ακολουθηθεί αλλά για να μην είμαι και άδικος είναι βαθιά πεποίθηση του πρωθυπουργού να μην γίνουν πλειστηριασμοί!»
Για τον φόρο ακινήτων

«Το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων είναι βελτιωμένο. Υπάρχει ωστόσο μια αδικία που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πως είναι δυνατόν να φορολογείς τον ιδιοκτήτη με βάση τις αντικειμενικές αξίες του 2007; Οι αξίες έχουν αλλάξει ριζικά και εάν συμβεί αυτό θα αποτελέσει ένα ακόμα χτύπημα εις βάρος της αστικής κατοικίας».
Για τον Στουρνάρα

«Δεν πήγαμε νύχτα με καλάσνικοφ στο σπίτι του κου Στουρνάρα για να τον αναγκάσουμε να γίνει υπουργός. Είναι προκλητικό να λέει ότι έχασε χρήματα επειδή ανέλαβε το υπουργείο, την ώρα που έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα τα εισοδήματα των Ελλήνων. Η ώρα της σύγκρουσης ΣαμαράΣτουρνάρα δεν θα αργήσει! Θυμηθείτε με».
Για τα προνομία των βουλευτών

«Από το 1990 που εκλέγομαι βουλευτής ( με εξαίρεση τη θητεία μου στο Δήμο) δεν έκανα ποτέ χρήση των προνομίων. Ωστόσο κρίνω ότι οι βουλευτές πρέπει να αμείβονται ικανοποιητικά για να μην γίνουν κομιτατζήδες!».
Κριτική στην κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση έχει πετύχει σε δύο πράγματα. Γλιτώσαμε τη χρεοκοπία και παραμείναμε στην ευρωζώνη και το ευρώ. Απέτυχε όμως στον τομέα ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Εμμέσως λοιπόν σας είπα την άποψή μου για τον κ. Χατζηδάκη.

Ο κ. Δένδιας είναι καλός υπουργός αλλά θεωρώ ότι έγιναν λάθος χειρισμοί για τη Χρυσή Αυγή, καθώς με τις συνεχείς χρυσαυγιάδες στα ΜΜΕ βάζουμε νερό στο μύλο της Χ.Α. Η δικαιοσύνη πρέπει να δέσει την υπόθεση, να βγάλει το πόρισμα και να εφαρμοστούν οι νόμοι και το Σύνταγμα. Επίσης σε σχέση με τον Ξένιο Ζευς θεωρώ ότι απλά μετατοπίστηκε το πρόβλημα αλλά οι παράνομοι μετανάστες δεν έφυγαν»
Για την υποψηφιότητα του στο Δήμο Αθηναίων

«Δεν έχει αλλάξει η πρόθεσή μου. Την Αθήνα πρέπει να την αγαπάς, να την ζεις, όχι να κάνεις πασαρέλα!! Ας μας πει ο Γ.Καμίνης εάν έχει κάνει κανένα έργο μέσα στα τρία χρόνια της θητείας του. Εγώ δημιούργησα την Δημοτική Πινακοθήκη, έκανα την ανάπλαση στου Ψυρρή και πολλά αλλά. Εκείνος μιλά μόνο για την κοινωνική πολιτική, την οποία βρήκε έτοιμη από εμένα από το 2008. Είναι ψεύδος να λέει ότι παρέλαβε χρεοκοπημένο Δήμο. Σας θυμίζω ότι επί των ημερών μου ηMoodys μας έδωσε πιστοποίηση A1, ενώ επί Καμίνη ο Δήμος βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας!».
Για τα νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα

«Στα νοικοκυριά σήμερα χρησιμοποιείται συνήθως ρεύμα τάσης 35-40 αμπέρ, με αποτέλεσμα να μπορεί η κάθε οικογένεια να ικανοποιεί όχι μόνο τις βασικές της ανάγκες αλλά και τις καταναλωτικές

Θα μπορούσε λοιπόν η επιχείρηση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος -αντί να κόβει την παροχή σε όποιον αδυνατεί να πληρώσει το λογαριασμό- να προχωρά αυτόματα σε αλλαγή της αντίστασης από 35-40 αμπέρ σε 6-10, ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας, κάτι που πρακτικά η επιχείρηση μπορεί να κάνει.

Με αυτόν τον τρόπο θα καλύπτονται οι βασικές ανάγκες του νοικοκυριού (φως, ψυγείο, κουζίνα, τηλεόραση, μικρή σόμπα θέρμανσης) και δεν θα κόβεται το ρεύμα σε οικογένειες, κάτι το οποίο μπορεί να συμβαίνει σε τριτοκοσμικές χώρες αλλά η Ελλάδα του σήμερα δεν νομίζω ότι μπορεί να ανήκει σε αυτές».

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/
Keywords
Τυχαία Θέματα