Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες στην Κύπρο

Πολικές θερμοκρασίες και χιόνια επικρατούν στην Κύπρο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, αφού στο νησί επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα με την θερμοκρασία να κυμαίνεται κατά 10 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερα από τα συνηθισμένα εποχή επίπεδα.

Περίπου 40 ορεινά χωριά παραμένουν αποκλεισμένα, λόγω της βαριάς χιονόπτωσης. Στην πλατεία του Τρόοδος το ύψος του χιονιού έφτασε τα 50 εκατοστά και στην κορυφή του Ολύμπου τα 70 εκατοστά.

Πολικές θερμοκρασίες και χίονα για δεύτερη συνεχή ημέρα στην
Κύπρο

Η θερμοκρασία στην περιοχή κυμαίνεται από -6 έως -8 βαθμούς Κελσίου. Οι δρόμοι προς το Τρόοδος είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα. Κλειστοί παραμένουν και περισσότεροι από 40 επαρχιακοί δρόμοι σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Σε αρκετές περιοχές, κυρίως σε χωριά της Λευκωσίας, εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα είναι, και σήμερα, κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ χιονόνερο ή ελαφρά χιονόπτωση είναι πιθανόν να σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία είναι 6 βαθμοί Κελσίου στα ηπειρωτικά της χώρας, περίπου 11 στις παραθαλάσσιες περιοχές και -2 στα ορεινά.

The post Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες στην Κύπρο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα