“Κοινωνικό αγαθό το ρεύμα”

Συνάντηση πραγματοποίησε την Τετάρτη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν οι διακοπές ρεύματος στα νοικοκυριά.

Ο πρόεδρος

της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το ηλεκτρικό ρεύμα κοινωνικό αγαθό, το οποίο δεν είναι δυνατό να στερούνται τα νοικοκυριά, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη διαχωρισμού των νοικοκυριών που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, κάτω από τα όρια της φτώχειας.

«Αυτό που ζητήσαμε είναι μέχρις ότου υπάρξει οριστική πολιτική απόφαση, η οποία πρέπει να ληφθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, να υπάρξει από την πλευρά της διοίκησης της ΔΕΗ η κατανόηση του εκρηκτικού προβλήματος, να υπάρξει τουλάχιστον μια αναστολή των διαδικασιών, ακριβώς γιατί αυτήν τη στιγμή το πρόβλημα που υπάρχει και στη διοίκηση, είναι ότι δεν μπορούν να επιλέξουν, δεν έχουν αν θέλετε τα κατάλληλα στοιχεία για να επιλέξουν αντικειμενικά ποια νοικοκυριά βρίσκονται πράγματι κάτω από τα όρια της φτώχειας και ποια άλλα έχουν τη δυνατότητα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας  ζήτησε «από τον πρόεδρο της ΔΕΗ, μιας επιχείρησης που έχει υψηλό δείκτη κοινωνικής ευθύνης και το έχει αποδείξει διαχρονικά, να παγώσει τις διαδικασίες διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρις ότου φέρουμε το θέμα στη νέα Βουλή», για να αποφανθεί οριστικά για το ζήτημα αυτό.

Και πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι υπάρχει ένα επίπεδο κατανόησης με τη διοίκηση της ΔΕΗ και πιστεύουμε ότι επόμενο διάστημα θα πρέπει τουλάχιστον όλοι να βοηθήσουμε ώστε να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις, να παρθούν πολιτικές αποφάσεις,  ώστε να μπορεί και η ΔΕΗ να ανταποκρίνεται στον κοινωνικό ρόλο της».

O κ.  Ζερβός, επισήμανε, ως προς το θέμα των τιμολογίων ρεύματος, ότι η επιχείρηση δεν θα ζητήσει αυξήσεις, αλλά θα παρουσιάσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ενέργειας προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ διαβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν τίθεται θέμα επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας για τη θερινή περίοδο, οπότε η ζήτηση ρεύματος αυξάνεται εποχιακά.

Keywords
Τυχαία Θέματα