Η απάντηση στον Γκρουέφσκι

Οι προσβλητικές εξαλλοσύνες αξιωματούχων των Σκοπίων «υπονομεύουν τις διμερείς σχέσεις και τροφοδοτούν τη συστηματική αρνητική κυβερνητική προπαγάνδα, που έχει ως στόχο να στρέψει την κοινή γνώμη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εναντίον της Ελλάδας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρας.

Υπενθυμίζεται πως από την πλευρά των Σκοπίων ο πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Ν. Γκρουέφσκι,

  ανέφερε πως  η Ελλάδα ασκεί  «πολιτική γενοκτονία».

Παράλληλα, ο κ. Δελαβέκουρας τόνισε πως :«Η επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης θα απελευθερώσει το δυναμικό των διμερών μας σχέσεων και θα δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της γειτονικής χώρας», ενώ επισήμανε πως αυτονόητη προϋπόθεση για τα ανωτέρω είναι η καλλιέργεια σχέσεων καλής γειτονίας.

Τέλος, επανέλαβε τη σταθερή επιθυμία της Ελλάδας για ταχεία επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μέσα από διαπραγματεύσεις, όπως ορίζουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα