Κληρώνει απόψε για τους φιναλίστ του τελικού

Απόψε διεξάγονται οι δύο ημιτελικοί του Ευρωμπάσκετ

Στις 18:45 αναμετράται η Κροατία με την Λιθουανία και στις 22:00 η Ισπανία θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία.

Στην «Αρένα Στόζιτσε» της Λιουμπλιάνας, Κροάτες και Λιθουανοί θα μπουν πρώτοι…στον χορό χωρίς να έχει συμπληρωθεί ούτε ένα 24ωρο από τις αναμετρήσεις των προημιτελικών που έδωσαν με Ουκρανία και Ιταλία.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί σε ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ και πριν 18

χρόνια, στην Αθήνα, με τη Λιθουανία να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό επικρατώντας με 90-80. Μετά το χάλκινο μετάλλιο του 2007 η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας έχει τον πρώτο λόγο για να παίξει στον τελικό κι έχει και την παράδοση με το μέρος, καθώς σε έξι συναντήσεις με τους Κροάτες σε επίπεδο Ευρωμπάσκετ μετράει 5 νίκες. Από την πλευρά της η Κροατία αναζητεί το τρίτο της μετάλλιο στο τουρνουά μετά τα χάλκινα του 1993 και του 1995.

Το μεγάλο ματς, όμως, θα διεξαχθεί το βράδυ, ανάμεσα σε Ισπανία και Γαλλία. Για πολλούς αυτός θα έπρεπε να ήταν ο τελικός της διοργάνωσης, αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα μία ομάδα θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο κι αυτή που θα επικρατήσει από τη μεταξύ τους αναμέτρηση θα είναι και με το μεγάλο φαβορί στον καταληκτικό αγώνα της Κυριακής.

Οι «φούριας ρόχας» φτάνουν για 8η συνεχή διοργάνωση στα ημιτελικά και διεκδικούν το 4ο διαδοχικό μετάλλιο μετά το αργυρό του 2007 και τα χρυσά του 2009 και το 2011. Οι «τρικολόρ», που έχουν μόλις τρεις νίκες σε 19 ματς σε Ευρωμπάσκετ απέναντι στην Ισπανία, έχουν 5 χάλκινα και 2 ασημένια μετάλλια αλλά διατηρούν ζωντανό το όνειρο του χρυσού για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Στις 15:30 οι χαμένοι της χθεσινής μέρας, Ιταλία και Ουκρανία, αναμετρώνται για τις θέσεις 5-8 με το νικητή να εξασφαλίζει θέση στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας και τον ηττημένο να παίζει αύριο στις 18:30 με τη Σερβία για το τελευταίο εισιτήριο της διοργάνωσης του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα