Κιλτίδης: «Χρειαζόμαστε εθνική συστράτευση και συνεννόηση»

Του Βαγγέλη Στολάκη

Βαθύτατα πολιτικό και θεσμικό και όχι οικονομικό χαρακτήρισε το πρόβλημα της Ελλάδας ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη. Τόνισε πως «τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να οδηγήσουν σε εξουσιασμό της χώρας από ξένα κέντρα και Διεθνείς Οργανισμούς».

Ο πρώην υφυπουργός υπογράμμισε το γεγονός ότι δεν ψήφισε κανένα μνημόνιο,

«δεν είναι πολιτικός των συνθηκών αλλά της πρωτοπορίας και της εμπροσθοφυλακής» και πως αναζήτησε σε «ανύπαρκτα ή μικρά σχήματα την πατριωτική και λαϊκή αντίληψη ζωής με αναφορά στην Εθνική συνείδηση».

Μιλώντας σε ημερίδα των «Δεσμών Ελλήνων» και «Πρωτοβουλία Συνέχειας και Προοπτικής» με θέμα την «Ελλάδα στη νέα πραγματικότητα» ο κ. Κιλτίδης επανέλαβε την άποψη που είχε εκφράσει σε συνέντευξή του στην «Κ» πως «η χώρα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». «Πρότεινα το σίγουρο δρόμο της Εθνικής Συστράτευσης για το εν δυνάμει καλύτερο αποτέλεσμα. Τι αξία έχει σήμερα να υπάρχει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση; Χρειάζεται εθνική συνεννόηση και εθνικό σχέδιο» ανέφερε ο κ. Κιλτίδης.

«Η Ελλάδα φτωχοποιείται»

Μεταξύ άλλων είπε πως η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση φτωχοποίησης καθώς η πραγματική ανεργία ξεπερνά το 30% και οι Έλληνες ανασφάλιστοι και αβοήθητοι πεθαίνουν ή αυτοκτονούν. Ο Κώστας Κιλτίδης συμπλήρωσε πως «η πατρίδα αποεθνικοποιείται σ’ όλα τα επίπεδα, οικονομίας, κοινωνίας και φοβούμαι πολιτικής. Χτυπιέται το ελεύθερο, καταπατείται το δίκαιο, δοκιμάζεται η αγάπη».

Πρότεινε μάλιστα να καθιερωθούν αγορανομικές διατάξεις τιμών αναλογικές των μέτρων, να αναληφθεί το χρέος ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, να δοθεί το 50% των ευρωπαϊκών κονδυλίων που προέρχονται από το ΕΣΠΑ στον μεταποιητικό και γεωργοδιατροφικό τομέα, να υπάρξει περίθαλψη και να εμβολιαστούν όλοι οι Έλληνες πολίτες με την αστυνομική τους ταυτότητα μετά από έλεγχο του ΑΜΚΑ. «Να αντιμετωπίζονται οι Έλληνες ως Έλληνες και οι ξένοι ως ξένοι» τόνισε ο κ. Κιλτίδης και συμπλήρωσε πως δεν πρέπει να υπάρξει κανένας διορισμός αλλά και καμία απόλυση στο δημόσιο τομέα αλλά η εξυγίανσή του να επιτευχθεί με τις απαραίτητες μετατάξεις και την κατάλληλη εκπαίδευση προσωπικού.

Μείωση των βουλευτών

Ο πρώην βουλευτής, ο οποίος δηλώνει παρών, πρότεινε επίσης: την καθιέρωση Προεδρικής Δημοκρατίας και τη διάκριση των εξουσιών. Ζήτησε θέσπιση Γερουσίας 50 γερουσιαστών, με εκλογή ανά Διοικητική περιφέρεια της χώρας, μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 150, 20μελές υπουργικό συμβούλιο με 12 Υπουργούς και 8 αναπληρωτές και δημιουργία διυπουργικών οργανισμών. Τέλος, απάντησε και σε όσους τον θέλουν να επιστρέφει στη ΝΔ λέγοντας «ή θα συμβεί παλιγγενεσία της παράταξης με ανάταξη κατ’ ελάχιστον έως το 2009 που δεν έχασε τα γνωρίσματά της ή κάτι νέο, υγιές για τη νέα πραγματικότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα