Ανοίγει ο δρόμος της φυλακής για Παπακωνσταντίνου!

Του Γιάννη Ντάσκα

Με άκρως επιβαρυντικά στοιχεία οδηγείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για επέκταση της κατηγορίας εναντίον του σχετικά με το κουκούλωμα της λίστας Λαγκάρντ.

Η Ολομέλεια θα αποφασίσει αν θα διωχθεί σε βαθμό κακουργήματος για απιστία στην υπηρεσία.
Η κατηγορία αφορά στην απόκρυψη των ονομάτων,των λογαριασμών και των

ποσών των συγγενών του απο τη λίστα Λαγκάρντ.
Στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής προέκυψαν ήδη συγκλονιστικά στοιχεία για την ‘έκνομη δράση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη διαχείριση της λίστας αλλά επίσης προέκυψαν στοιχεία για γνώστη του θέματος σε βάθος απο τον Γιώργο Παπανδρέου πολύ πριν επίσημα αναζητηθεί η λίστα τον Σεπτέμβριο του 2010.
Τις τελευταίες ημέρες στην προανακριτική καλήθηκαν και κατέθεσαν ο πρεσβευτής της Ελλάδας στο Παρίσι κ.Χαλαστάνης και ο υπεύθυνος τομέα της Τράπεζας Ελλάδας κ.Πλασκοβίτης.
Αποκαλύφθηκε απίστευτη διαχείριση του κ.Χαλαστάνη ,ο οποίος παραδέχθηκε στη Βουλή οτι έστειλε μυστικά τη λίστα στον κ.Παπακωνσταντίνου χωρίς να πρωτοκολλήσει κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει οτι μέσω της πρεσβείας πέρασε ένα τόσο σημαντικό έγγραφο.Αντίθετα φαίνεται οτι ο κ.Πλασκοβίτης κίνησε τη διαδικασία και τηελφωνικά και εγγράφως με Γάλλο ομόλογό του.
Στο “Παρασκήνιο” της Κυριακής θα καταδείξουμε τον κρίσιμο ρόλο που είχε το “Παρασκήνιο” στο να σταλεί το επίσημο έγγραφο στη Γαλλία και έτσι να έρθει τελικά η λίστα στην Ελλάδα.
Η εφημερίδα μας μετά απο εγκυρη πληροφορόρηση απο τότε μεγαλουπουργό έκανε κρίσιμη δημόσια παρέμβαση και ανάγκασε τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να απελευθερώσει τον κ.Πλασκοβίτη και να σταλεί το επίσημο έγγραφο το οποίο τελικά οδήγησε στην αποκάλυψη της λίστας μέσα στην οποία περιέχονται ονόματα πολιτικών,δημοσιογραφων ,επιχειρηματιών,κρατικών λειτουργών και άλλων μελών της κλεπτοκρατίας η οποία προφανώς μας περιμένει σε κάθε γωνία…
Θεωρείται σχεδόν βέβαιη η παραπομπή του Γιωγου Παπακωνσταντίνου για κακούργημα και σχεδόν βέβαιο οτι θα αρχίσουν τα διαδικαστικά κόλπα ώστε να παραγραφεί το αδίκημα και να μην περάσει καμιά δεκαριά χρόνια στη φυλακή…

Keywords
Τυχαία Θέματα