Καθαρή λύση διακυβέρνησης

Του Γιάννη Πλακιωτάκη, Υποψήφιου βουλευτή ΝΔ Λασιθίου

Οι εκλογές αυτές θα κριθούν από δύο βασικές έννοιες: την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη. Η αξιοπιστία των πολιτικών, των προγραμμάτων τους, των ανθρώπων που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια και τις ηγετικές ομάδες είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα αξιολογήσουν οι πολίτες,

ώστε να δείξουν την εμπιστοσύνη τους στις κάλπες. Η αξιολόγηση αυτή, πολύ δικαιολογημένα, θα είναι ιδιαίτερα απαιτητική και σκληρή. Διότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και δεν ανέχονται επικοινωνιακά παιχνίδια και μισόλογα. Αναζητούν καθαρά πρόσωπα, καθαρές κουβέντες, καθαρή λύση διακυβέρνησης.

Η αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ είναι στο ναδίρ. Είναι το κόμμα τού «λεφτά υπάρχουν» και της άνευ όρων παράδοσης της χώρας στους δανειστές της. Ο κ. Βενιζέλος, όσες συγγνώμες και αν ζητήσει, δεν παύει να είναι συνυπεύθυνος. Δεν παύει να είναι αυτός που βγήκε πρώτος να υποστηρίξει την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα, που λίγο έλειψε να μας οδηγήσει σε τραγικές περιπέτειες.

Όμως, και τα μικρότερα κόμματα βγάζουν κορώνες για να χαϊδεύουν αφτιά, όταν ξέρουν πως δεν θα κληθούν ποτέ να διαχειριστούν την κρίση και τα προβλήματα της χώρας, οπότε εκ του ασφαλούς μπορούν να είναι όσο ευχάριστοι θέλουν.

Η αξιόπιστη λύση είναι μόνο η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Οι προτάσεις της είναι σαφείς και συγκεκριμένες. Τεκμηριωμένες και κοστολογημένες. Δεν υποσχόμαστε τα πάντα στους πάντες, αλλά αυτό που λέμε το εννοούμε.

Μπορούμε να στηρίξουμε τις συντάξεις. Μπορούμε να στηρίξουμε τα επιδόματα για τους πιο αδύναμους. Μπορούμε να σταθούμε δίπλα στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους. Μπορούμε να βάλουμε οριστικό τέλος στις μαφίες που λυμαίνονται το Δημόσιο, ώστε να έχουμε ένα μικρότερο αλλά αποτελεσματικότερο κράτος δίπλα στον πολίτη. Μπορούμε να αναδείξουμε τη δύναμη της ναυτιλίας μας. Μπορούμε να κάνουμε τις θάλασσές μας και τα νησιά μας αστείρευτες πηγές εθνικού πλούτου και εισοδημάτων.

Για αυτό η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι η μόνη καθαρή λύση διακυβέρνησης για το κρίσιμο παρόν και το αβέβαιο μέλλον. Δεν κρύβουμε την κρισιμότητα των περιστάσεων από τον ελληνικό λαό και ζητάμε ισχυρή εντολή. Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η ΝΔ να εφαρμόσει με συνέπεια το πρόγραμμά της ώστε να καταφέρουμε να βγούμε από τα αδιέξοδα στα οποία μας οδήγησε η χειρότερη μεταπολεμική κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα