«Είναι θλιβερό να μπει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή»

Συνέντευξη στον ΣΠΥΡΟ ΝΑΝΝΟ

«Θα είναι ιδιαίτερα θλιβερό να αμαυρωθεί το κοινοβούλιο με ναζιστικούς χαιρετισμούς και φασιστικές ομιλίες, όταν, τόσο εγώ όσο και άλλοι συνάδελφοί μου, εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων». Αυτό επισημαίνει, με συνέντευξή του στο «Π», ο Γιάννης Διαμαντίδης, απαντώντας στην ερώτηση για τη Χρυσή Αυγή και το ενδεχόμενο να είναι «παρούσα» στην επόμενη Βουλή.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β' Πειραιά αναφέρεται, επίσης, στο έργο του στο υπουργείο Ναυτιλίας, τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που η επανασύστασή του, αποτελεί προγραμματική δέσμευση του Κινήματος διά στόματος Ευάγγελου Βενιζέλου.

-Κύριε Διαμαντίδη, θα ήθελα κατ' αρχάς μια σύντομη αποτίμηση του έργου σας στο υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς επίσης και το σχόλιό σας για την εξαγγελία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ως πρώην υπουργός Ναυτιλίας, αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση, καθώς η εισήγησή μου για την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας περιλαμβάνεται στις προγραμματικές δεσμεύσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξήγγειλε την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας, αντιλαμβανόμενος την καίρια σημασία του για την εθνική οικονομία.

Ήταν μια θέση που είχα εκφράσει έγκαιρα, γιατί θεωρούσα αδιανόητη την κατάργηση του συγκεκριμένου υπουργείου. Πιστεύω ότι όλος ο ναυτιλιακός κόσμος αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφαση αυτή. Η αλήθεια είναι ότι εργάστηκα με ιδιαίτερο ζήλο και έδωσα λύσεις σε πολλά χρονίζοντα προβλήματα.

Κατά τη σύντομη αλλά –κατά γενική ομολογία– ουσιαστική θητεία μου, η οποία έλαβε χώρα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, προσπάθησα να οργανώσω από το μηδέν ένα υπουργείο με ελάχιστο προϋπολογισμό και προσωπικό, αλλά με ουσιώδεις αρμοδιότητες και ευθύνες για τον σημαντικότερο κλάδο της εθνικής μας οικονομίας.

-Με τροπολογία μου μειώθηκαν κατά 12%-14% τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

-Μετά από προσωπικές επαφές και καθιέρωση κινήτρων, πέτυχα αύξηση 30% στον τομέα της κρουαζιέρας.

-Έθεσα βάσεις για μια νέα εθνική αλιευτική πολιτική έχοντας επίσης εγκρίνει τα κονδύλια για τη δημιουργία έξι αλιευτικών καταφυγίων.

-Σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ επιλύσαμε προβλήματα ύδρευσης σε δεκάδες νησιά.

-Είχα εξαιρέσει τον Οίκο Ναύτου από τον ΕΟΠΠΥ, διατηρώντας την αυτονομία του, παρά τις αντιδράσεις άλλων υπουργών.

-Με προσωπική μου παρέμβαση έβαλα τέλος στην παράνομη ανάπτυξη των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας σε κορεσμένα νησιά όπως η Σαλαμίνα.

-Θα ήθελα να αναφερθείτε στις ωφέλειες για τους κατοίκους του Πειραιά και των δήμων της δικής περιφέρειας...

Είχα την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση και τη λειτουργία του Ειδικού Συντονιστικού Αναπτυξιακού Οργάνου Πειραιά (Ε.Σ.Α.Ο.Π.), στόχος του οποίου είναι η εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, των όμορων δήμων και των νησιών του Αργοσαρωνικού, σε πόλο οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, προσέλκυσης επενδύσεων, δημιουργίας νέων θέ

Keywords
Τυχαία Θέματα