Συμφέροντα ζωής και θανάτου πάνω από την Ελλάδα!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Δεν γνωρίζουμε αν είναι προϊόν μελέτης το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Δεν γνωρίζουμε αν, επίσης, είναι προϊόν μελέτης το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Όμως και τα δύο είναι επιλογές πολλαπλών μηνυμάτων. Τα ονόματα, μάλιστα, της πρώτης θέσης έχουν από μία πλευρά αντίθετα μηνύματα, τα οποία ήρθαν σε ώρες που κάποια άλλα κέντρα, εντός και εκτός Ελλάδας, επιχειρούν παρεμβάσεις με πολλαπλά επίσης μηνύματα στις ελληνικές

εκλογές.

Η παρέμβαση ξένων δυνάμεων, με πολιορκητικούς κριούς μυστικές υπηρεσίες, είναι περισσότερο από εμφανής σε όσους παρακολουθούν τα κέντρα εξουσίας στη χώρα, αλλά είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή από απλούς πολίτες. Γιατί γίνεται τόσο έντονη αυτή η παρέμβαση; Προφανώς, γιατί ενδιαφέρονται σφόδρα για το εκλογικό αποτέλεσμα και κάθε μία από τις δυνάμεις αυτές προσπαθεί να πάρει καλύτερη θέση στην εκκίνηση μιας κούρσας που θα αρχίσει αμέσως μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Ποιο θα είναι το έπαθλο της κούρσας; Το ελληνικό φιλέτο, η ελληνική επικράτεια και, κυρίως, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της. Από τον χρυσό που έχουμε σε αποθέματα μέχρι τον ορυκτό πλούτο (χρυσός, ουράνιο κ.λπ.) της ξηράς και τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.λπ.) της θάλασσας. Πώς θα το πάρουν το έπαθλο; Ήδη, έχει σχηματιστεί η φόρμουλα και αυτή είναι η δυνατότητα δικαστικής διεκδίκησης του ελληνικού πλούτου σε ικανοποίηση των τεράστιων δανείων, εάν αυτά δεν μπορούν να πληρωθούν. Είναι αυθαίρετη ερμηνεία μας αυτή; Μακάρι να ήταν, αλλά δεν είναι.

Κατσέλη

Η Λούκα Κατσέλη, εξαιρετικά ενήμερη για το θέμα μας, είπε ότι, με βάση το σημερινό νομικό καθεστώς που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα από την τρόικα, τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας πέρασαν σε ένα Ταμείο και οι ξένοι δανειστές έχουν βάλει πρόβλεψη στις δανειακές συμβάσεις ότι μπορούν να απαιτήσουν δικαστικά την αποζημίωση σε βάρος αυτής ακριβώς της περιουσίας μας, αν δεν εισπράξουν τις δόσεις των δανείων. Είναι πιθανό να μην εισπράξουν τις δόσεις των δανείων; Είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν θα μπορούν να εισπράξουν αυτές τις δόσεις μάς είπε η κ. Κατσέλη, εξηγώντας ότι αυτός είναι ο ουσιαστικός λόγος για τον οποίο διαφώνησε και εκδιώχθηκε από το κυβερνητικό σχήμα του Γιώργου Παπανδρέου. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τις συμβάσεις θα μπορούν να διεκδικήσουν ακόμα και τον ορυκτό πλούτο. Με αυτό συμφώνησε και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και έγκριτος νομικός, Φώτης Κουβέλης.

Μπορεί να αναστραφεί αυτή η πορεία; Με την καταγγελία του μνημονίου και την επαναδιαπραγμάτευσή του από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά από τις εκλογές. Προφανές είναι, λοιπόν, ότι για τις δυνάμεις που έχουν στόχο να βάλουν στο χέρι τον ελληνικό πλούτο οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες, αφού υπάρχουν οι δυνάμεις που είναι συνεργάσιμες στο όνομα του «κοινού καλού και της κοινότητας συμφερόντων» και υπάρχουν και δυνάμεις που ευθέως διακηρύσσουν ότι θα αρνηθούν να πληρώσουν το αισχρό τοκογλυφικό δάνειο και θα ζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση

Keywords
Τυχαία Θέματα