Καταψηφίζει το “κούρεμα” και η ΕΔΕΚ

Καταιγιστικές είναι πλέον οι εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο στην Κύπρο ύστερα από την περιβόητη απόφαση του Eurogroup που προβλέπει “κούρεμα” των κυπριακών καταθέσεων αφού μετά το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ προτίθεται να καταψηφίσει αύριο στην κυπριακή Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.

Ύστερα από συνεδρία του

Πολιτικού Γραφείου, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, τάχθηκε κατά του κουρέματος των καταθέσεων και ανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα προτείνει επαναδιαπραγμάτευση της απόφασης του Eurogroup.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε στις δηλώσεις του ότι η εν λόγω απόφαση “υπονομεύει την ασφάλεια των συναλλαγών, την ελευθερία των συμβάσεων και καταστρέφει την Κύπρο ως χρηματοπιστωτικό κέντρο” και την χαρακτήρισε ως “πρωτοφανή”.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ επέκρινε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, λέγοντας ότι όφειλε να ζητήσει χρόνο για διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις και «να απορρίψει έναν ωμό εκβιασμό και ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, ξένο προς την κοινοτική πρακτική της διαβούλευσης».

Τέλος, ο κ Ομήρου τόνισε ότι “η ΕΔΕΚ αρνείται να υποκύψει σε εκβιαστικά διλήμματα» και κάλεσε την κυβέρνηση να απαιτήσει επαναδιαπραγμάτευση της απόφασης του Eurogroup, εκφράζοντας την ετοιμότητα της ΕΔΕΚ, εάν και εφόσον η κυβέρνηση καταθέσει νέα εναλλακτική πρόταση, να τη μελετήσει και να τοποθετηθεί με “αίσθημα ευθύνης” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε εδώ την ενδεχόμενη τραπεζική αργία στην Κύπρο που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα