Κακό Θέατρο Παραλόγου

Ούτε στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα της δεκαετίας του ’80, δεν υπήρχαν τόσο παιδαριώδεις και αλλοπρόσαλλες πολιτικές συμπεριφορές όπως αυτή που παρακολουθήσαμε το Σαββατοκύριακο στην Ελληνική Βουλή.

Φοβισμένα ανθρωπάκια που στον ιδιωτικό τομέα δύσκολα θα έβρισκαν δουλειά κλητήρα, «φτασμένοι» επιστήμονες που οφείλουν την επαγγελματική τους καταξίωση μόνο στον φασισμό των κομματικών κατεστημένων, αυτόκλητοι εθνικοί σωτήρες, εκλήθησαν

να σηκώσουν το βάρος των ευθυνών τους,

να ψηφίσουν,

να αξιολογήσουν,

να

αποφανθούν επί περίπλοκων ζητημάτων

και –κυρίως- να ηγηθούν μιας τραυματισμένης και θυμωμένης κοινωνίας.

«Να ψηφίσουμε κάτι που να μας επιτρέψει να πάμε στα χωριά μας το Πάσχα, χωρίς προβλήματα» έλεγε ο ένας. «Ούτε η κυβέρνηση ούτε ο κ. Στουρνάρας χαίρουν της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού» κραύγαζε κάποιος άλλος, ασφαλώς κρυμμένος μέσα στον χορό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όλοι μαζί θεωρούν εθνικό συμφέρον ότι συντηρεί τα μικροσυμφέροντα των επαγγελματικών συντεχνιών και ότι διατηρεί τις μεταπολιτευτικές παθογένειες που οδήγησαν τη χώρα στον γκρεμό….

Είναι προφανές ότι η σημερινή σύνθεση του Ελληνικού Κοινοβουλίου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο βάρος των ευθυνών που έχει αναλάβει. Γελωτοποιοί και διασκεδαστές της κοινής γνώμης, «βαρύμαγκες» με φουσκωμένα μπράτσα, λαϊκιστές χωρίς ικανότητες και προσόντα υπερκαλύπτουν με τη σκοτεινή παρουσία τους, τους ελάχιστους πραγματικούς εκπροσώπους του λαού που διαθέτουν γνώσεις, εμπειρίες, παραστάσεις και συναίσθηση της ευθύνης που τους αναλογεί.

Είναι απαραίτητο να ληφθούν αμέσως πρωτοβουλίες για να αλλάξει η ποιότητα και οι ικανότητες του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Δυστυχώς οι πρωτοβουλίες αυτές θα πρέπει να αναληφθούν μετά τις Ευρωεκλογές. Μέχρι τότε οι Έλληνες πολίτες θα παραμείνουν θεατές ενός απίστευτα κακού θεάτρου του παραλόγου.

Για να μην ξεχάσουμε τι ψήφισε η Ελληνική Βουλή, την Κυριακή το βράδυ:

Στην ονομαστική ψηφοφορία, τέθηκαν τα δύο εκ των τριών άρθρων από τα οποία αποτελείται το πολυνομοσχέδιο και συγκεκριμένα το άρθρο 1 που αφορά την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, καθώς και το άρθρο 2 για τις τράπεζες.

Το άρθρο 3 αφορούσε φορολογικές διατάξεις.

Σε σύνολο 288 παρόντων βουλευτών, το άρθρο 1 υπερψηφίστηκε από 152 βουλευτές, ενώ καταψηφίστηκε από 135.

«Παρών» δήλωσε ένας βουλευτής (Ν. Κακλαμάνης).

Το άρθρο 2 υπερψηφίστηκε από 151 βουλευτές, ενώ καταψηφίστηκε από 136 βουλευτές.

«Παρών» δήλωσε ένας βουλευτής (Απ. Κακλαμάνης).

Ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου καταψήφισε το άρθρο 2 για τις τράπεζες.

The post Κακό Θέατρο Παραλόγου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα