Κ. Χατζηδάκης: Ένα από πέντε μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης ο Πειραιάς

Εκτενή αναφορά στις προοπτικές ανάπτυξης του Πειραιά σε ένα από πέντε μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης, έκανε με δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά πως σήμερα ο Πειραιάς είναι το 11ο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης εστιάζοντας στη διαχείριση της κινεζικής Cosco.

Σύμφωνα με

δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, στο πρακτορείο, η γεωστρατητική θέση της Ελλάδας είναι τέτοια που θα μπορούσε να έχει ανάπτυξη στον κλάδο των logistic. O κ. Χατζηδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Ο Πειραιάς θα μπορούσε να γίνει ένα από τα τέσσερα ή πέντε μεγαλύτερα λιμάνια στην Ευρώπη πολύ σύντομα» δήλωσε στο πρακτορείο ο κ. Χατζηδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο της σύμβασης πώλησης για το 67% των μετοχών του ΟΛΠ, με στόχο να εγκριθεί εντός της εβδομάδας, ώστε αμέσως μετά το ΤΑΙΠΕΔ να προκηρύξει τον σχετικό διαγωνισμό.

Σύμφωνα με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, Η σύμβαση θα προβλέπει ότι ο επενδυτής θα αναλάβει να αναπτύξει όλες τις δραστηριότητες του λιμανιού, σύμφωνα με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ. Ωστόσο διευκρινίζεται ότι, σε καμιά περίπτωση δεν πωλούνται οι λιμενικές εγκαταστάσεις, καθώς η αποκρατικοποίηση αφορά τη μεταβίβαση της σύμβασης παραχώρησης που έχει συνάψει ο ΟΛΠ με το Δημόσιο, και η οποία λήγει το 2052.

The post Κ. Χατζηδάκης: Ένα από πέντε μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης ο Πειραιάς appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα