ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ 10.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΕΡΓΩΝΈνα νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 10.000 ανέργων θα θέσει σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα και έπειτα από σχετική απόφαση ο ΟΑΕΔ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προβλέπει την...

επιχορήγηση επιχειρήσεων και από το οποίο θα ωφεληθούν οι άνεργοι, με την προϋπόθεση να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης καθώς και να είναι
ηλικίας 30 έως 66 ετών.

Σύμφωνα με τα «Τα Νέα», η διάρκεια της απασχόλησής τους ορίζεται σε 12 μήνες και η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης μισθωτών και ημερομίσθιων ωφελούμενων ανέρχεται στα 18 ευρώ και μέχρι το ανώτατο 25 ημέρες τον μήνα. Οι συνολικές αποδοχές καθορίζονται από την κείμενη εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία.

Ακόμη, από το σύνολο των θέσεων, οι 5.680 προορίζονται για επιχειρήσεις στις περιφέρειες Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βόρειου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, ενώ οι υπόλοιπες 4.320 στις περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στο πρόγραμμα δεν μπορούν να υπαχθούν άτομα που κατά το τελευταίο 12μηνο πριν από την υποβολή της αίτησής τους είχαν απασχοληθεί με οποιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Blogs > Exofitsio
ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΟΑΕΔ, 10 000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΕΡΓΩΝ,neo programma, oaed, 10 000 proslipseis anergon