Ιστορική η συνάντηση Παπούλια με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου

Τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αντλί Μανσούρ υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας σήμερα το μεσημέρι. Η επίσκεψη του Μανσούρ στην Ελλάδα, αποτελεί την πρώτη επίσκεψή του σε ευρωπαϊκή χώρα, «κάτι που έχει ιδιαίτερο συμβολισμό».

«Εκτιμούμε τις θέσεις της Ελλάδας που στηρίζονται στη μη επέμβαση στα εσωτερικά άλλων χωρών»

Στη συνάντησή

τους, ο Παπούλιας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας και ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν στη διαχείριση των θαλάσσιων συνόρων της Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Κυπριακό. «Το κυπριακό αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Αταλάντευτος στόχος και διαρκής επιδίωξη μας είναι ο τερματισμός της παραμονής τουρκικής κατοχής και η εξεύρεση συνολικής λύσης στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αλλά και της ιδιότητας της Κύπρου ως κράτους μέλους της ΕΕ την οποία η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην αποκλειστική της οικονομική ζώνη», είπε χαρακτηριστικά.

Στον αντίποδα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος υποστήριξε: «Εκτιμούμε και αξιολογούμε τις θέσεις της Ελλάδας που στηρίζονται στη μη επέμβαση στα εσωτερικά άλλων χωρών». Πρόσθεσε: «Αναμένουμε από την ελληνική προεδρία να συμβάλλει στην εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων της Αιγύπτου με την Ευρωπαϊκή Ένωση». Ακόμη, ο Μανσούρ επεσήμανε: «Βεβαιώσαμε τη σημασία των προσπαθειών μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού στις χώρες μας και στη γύρω περιοχή».

Για τη σημασία της συνάντησης των δύο μεγάλων προσωπικοτήτων, ο Παπούλιας υπογράμμισε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών και την εγκάρδια σχέση που διατηρούν. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Αιγύπτου ανέφερε ότι οι δύο χώρες έχουν «κοινά οράματα σε πολλά θέματα», ενώ αναφέρθηκε στις πολιτικές και οικονομικές των δύο χωρών, εκφράζοντας την ελπίδα του να τις επαυξήσουν. Μάλιστα, ο Μανσούρ ανέφερε πως στην Αίγυπτο είχε Έλληνες γείτονες με τους οποίους διατηρούσε προσωπική φιλία.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα την Δευτέρα, ο Αντλί Μανσούρ συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

The post Ιστορική η συνάντηση Παπούλια με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα