Βίτσας: «Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να θεωρεί πως μιλάει εκ μέρους των συμφερόντων της κοινωνίας»

Την άποψη πως η διαπραγμάτευση που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός με τους Ευρωπαίους δανειστές, θα είναι «στέρεη σε βαθμό που στην Ευρώπη τα πράγματα αλλάζουν και έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική η πολιτική της λιτότητας που έχει εκφραστεί αλλού με μνημόνια και αλλού χωρίς», εξέφρασε ο γραμματέας της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

Σε συνέντευξή του στον

BHMA FM, o κ. Βίτσας τόνισε μεταξύ άλλων πως η σημερινή κυβέρνηση «δε δικαιούται να μιλάει ή να θεωρεί οτι μιλάει εκ μέρους των συμφερόντων όλων των κοινωνιών» καθώς όπως λέει ο ίδιος η Αριστερά στην Ελλάδα σήμερα «αλλάζει συνολικά το σύστημα».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην τρόικα υπογράμμισε πως «δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από καμία κοινωνία της Ευρώπης» ενώ χαρακτηρίζει απάνθρωπη την πολιτική λιτότητας που έχει επιβάλει η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Αμανατίδη και την αντιπαράθεση που άνοιξε μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως «στη ρύμη του λόγου είπε μια κουβέντα» και τέλος τόνισε πως «βασικό θέμα είναι να απαλλαγούμε από τις πολιτικές που ασκούνται και πιέζουν τον κόσμο».

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη:

Για τη διαπραγμάτευση που θα κάνει ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός με τους Ευρωπαίους παράγοντες
Θα είναι στέρεη, σε βαθμό που στην Ευρώπη τα πράγματα αλλάζουν και έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική η πολιτική της λιτότητας που έχει εκφραστεί αλλού με μνημόνια και αλλού χωρίς. Η πολιτική της Αριστεράς στην Ελλάδα αλλάζει συνολικά το σύστημα και άρα δεν το δικαιούται σήμερα αυτή η κυβέρνηση να μιλάει ή να θεωρεί ότι μιλάει εκ μέρους των συμφερόντων όλων των κοινωνιών, βεβαίως όχι ως εκπρόσωπός τους, αλλά ως εκφραστής τους.
Βεβαίως (έχει πάρει εξουσιοδότηση ο κ. Τσίπρας). Είναι η ίδια που έχει πάρει η τρόικα, η οποία δεν έχει καμία εξουσιοδότηση από καμία κοινωνία της Ευρώπης και η πολιτική της κυρίας Μέρκελ δεν μπορεί να επιβάλλει στις κοινωνίες της Ευρώπης μια πολιτική απάνθρωπη.

Για τις δηλώσεις Αμανατίδη και την αντιπαράθεση Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ για τη θρησκεία και τις απόψεις Τσίπρα
Εγώ σας λέω ότι δεν το άνοιξε το θέμα. Στη ρύμη του λόγου είπε μια κουβέντα. Το βασικό ζήτημα στην Ελλάδα είναι αυτό; Το βασικό ζήτημα είναι οι πολιτικές που ασκούνται και πιέζουν και εμάς και εσάς και όλο τον κόσμο. Το βασικό είναι να απαλλαγούμε από αυτήν την πολιτική. Επειδή είδα τη συνέντευξη, είδα μια πίεση να βγάλει καθένας ό,τι ήθελε από τον Γιάννη (Αμανατίδη) και είπε ότι οι Αριστεροί σεβόμαστε όλα τα δικαιώματα των ανθρώπων που είναι θρησκευόμενοι και άλλων που δεν είναι. Δεν είναι αυτό το ζήτημα. Γίνεται συζήτηση για ανούσια πράγματα.

The post Βίτσας: «Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να θεωρεί πως μιλάει εκ μέρους των συμφερόντων της κοινωνίας» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα