Επιστροφή στον “τόπο του εγκλήματος” για την Εθνική

Δυο φιλικά παιχνίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσει η Εθνική ποδοσφαίρου λίγες μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας και οι μνήμες όλων επιστρέφουν στον «περιπλανώμενο θίασο» του 1994.

Είκοσι χρόνια κλείνουν φέτος από το εφιαλτικό Μουντιάλ της Αμερικής όπου η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πήγε στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού για να παίξει μπάλα στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη και κατέληξε να γυρίζει από δεξίωση σε δεξίωση σαν αξιοθέατο προκειμένου ορισμένοι να καρπωθούν αρκετές χιλιάδες δολάρια από τους ομογενείς. Στον αγωνιστικό

χώρο βέβαια κέρδη δεν υπήρχαν αφού η ομάδα του αείμνηστου Αλκέτα Παναγούλια υπέστη τρεις βαριές ήττες από Αργεντινή (4-0), Βουλγαρία (4-0) και Νιγηρία (2-0) και γύρισε άρον άρον στα πάτρια εδάφη.

Αυτό το καλοκαίρι ο δρόμος βγάζει πάλι την Εθνική μας στην αμερικανική ήπειρο , στη Νότια πλευρά της και στα γήπεδα της Βραζιλίας , ωστόσο η τελευταία στάση της θα είναι και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα δώσει δυο φιλικά παιχνίδια , τα τελευταία πριν ταξιδέψει στην χώρα της σάμπα με πιθανούς αντιπάλους τη Νιγηρία (σύμπτωση κι αυτή) και μια εκ των Εκουαδόρ-Μεξικό.

Χωρίς ακόμα να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση και τα δυο παιχνίδια αναμένεται να δοθούν στη Νέα Υόρκη όπου το ομογενειακό στοιχείο είναι ιδιαίτερα έντονο. Ασφαλώς η ΕΠΟ έχει στα χέρια της άκρως δελεαστικές προτάσεις για να εκμεταλλευτεί την παρουσία των διεθνών λίγο πριν μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Λίγο όμως να παρεκκλίνει της πορείας της ο «εφιάλτης του 1994» μπορεί εύκολα να επιστρέψει. Και θα είναι κρίμα για μια τόσο ταλαντούχα ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα