«Ήμουν απελπισμένος…. Δεν είμαι ληστής»

Η συγκλονιστική απολογία του 40χρονου που διέπραξε δύο ληστείες στη Θεσσαλονίκη.

Σοκ προκαλεί η απολογία του 40χρονου, ο οποίος διέπραξε δύο ληστείες σε τράπεζες της Θεσσαλονίκης, αλλά τελικά έπεσε στα «μαλακά», επειδή το έκανε για να βοηθήσει τον βαριά άρρωστο πατέρα του.

«Δεν είμαι ληστής. Ήμουν απελπισμένος» είπε στην δραματική

απολογία του και το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης του επέβαλε το πρωί της Τρίτης, ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων, καθώς όλοι πείστηκαν ότι ο κατηγορούμενος λήστεψε τις τράπεζες λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε ο πατέρας του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», ο 40χρονος είπε πως είχε δώσει 55.000 ευρώ προκειμένου να βρεθεί μόσχευμα για τον καρκινοπαθή πατέρα του και για να δώσει το συγκεκριμένο ποσό, είχε δανειστεί από φίλους και συγγενείς.

Ο πατέρας του τελικά έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο και ο κατηγορούμενος στη συνέχεια βρέθηκε σε απόγνωση επειδή δεν μπορούσε να επιστρέψει τα χρήματα. «Δεν είμαι ληστής. Ήμουν απελπισμένος. Την ημέρα που με συλλάβανε είχα δεχτεί 104 κλήσεις στο τηλέφωνό μου από ανθρώπους στους οποίους χρωστούσα. Δεν ήθελα να κάνω ληστεία σε σπίτι, γιατί δεν μπορούσα να κάνω κακό σε κάποιον άνθρωπο και προτίμησα την τράπεζα, επειδή είναι απρόσωπη», είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο κατηγορούμενος, ο οποίος λίγο μετά την σύλληψή του επέστρεψε πίσω όλα τα χρήματα που είχε αρπάξει από τις δύο ληστείες.

Τα όσα ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, τα επιβεβαίωσαν με τις καταθέσεις τους, τόσο ο αδελφός του, ο οποίος έκανε και ειδική αναφορά στην ασθένεια του πατέρα τους, όσο και φίλοι του. «Εγώ προσωπικά είχα δανειστεί για να του δώσω χρήματα, επειδή γνώριζα ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας ο πατέρας του και έπρεπε να συγκεντρωθεί ένα μεγάλο ποσό για μόσχευμα από τη Γερμανία», κατέθεσε χαρακτηριστικά μάρτυρας στο δικαστήριο.

The post «Ήμουν απελπισμένος…. Δεν είμαι ληστής» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα