Γιάννης Μιχελάκης: Διακομματική Επιτροπή για εκλογικό νόμο και Καλλικράτη

Την πρόταση έκανε σήμερα το πρωί με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Οι όποιες αλλαγές προτείνονται από τις τοπικές κοινωνίες για τον Καλλικράτη αλλά και ο νέος εκλογικός νόμος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα μελετηθούν από ειδική διακομματική επιτροπή με στόχο την όσο το

δυνατόν ευρεία αποδοχή.

Την εν λόγω πρόταση έκανε με συνέντευξή στην πρωινή εκπομπή του Mega, o υπουργός εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Προς τούτο, ο κ. Μιχελάκης, ζητά τη σύσταση διακομματικής επιτροπής με αντικείμενο την επεξεργασία της προβλεπόμενης δεύτερης φάσης του Καλλικράτη με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Όπως τόνισε, οι επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν με το ισχύον εκλογικό σύστημα.

Εξήγησε δε ότι παρά τις διαβουλεύσεις και τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα ανακοίνωσε ότι διαφωνεί, άρα δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στον εκλογικό νόμο, διότι δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου 2014.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι η αποκατάσταση τυχόν δυσλειτουργιών που διαπιστώθηκαν από την τριετή εμπειρία εφαρμογής του Καλλικράτη και η βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του προγράμματος, προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.

Επιστολές απέστειλε ακόμα ο υπουργός Εσωτερικών προς τους γενικούς γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Θανάση Μπούρα και Παναγιώτη Ρήγα προκειμένου να ζητήσουν από βουλευτές οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στην τοπική αυτοδιοίκηση προτάσεις, καθώς εκτιμά ότι η εμπειρία τους θα είναι πολύτιμη κατά την επεξεργασία των θέσεων για την επόμενη φάση του Καλλικράτη.

Πάντως οι όποιες αλλαγές, οι οποίες αναμφίβολα απαιτούν χρόνο θα εφαρμοστούν από τις μεθεπόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Γ. Σπ. Π.

The post Γιάννης Μιχελάκης: Διακομματική Επιτροπή για εκλογικό νόμο και Καλλικράτη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα